MORA NA SUD Slavenovu zvijezdu policajci u 5.30 ujutro zaustavili ispred zgrade Policijske uprave

Trebotić je sa suigračima 'zaružio' nakon domaće pobjede protiv Istre


Autor: podravski.hr — 15.03.2018. / 12:37 Sport

Dinko Trebotić morat će na Prekršajni sud

Dinko Trebotić (28), bivši igrač Hajduka i sadašnja zvijezda Slaven Belupa, uskoro će se na koprivničkom Prekršajnom sudu morati braniti optužbe zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Lani u studenome, nakon pobjede nad Istrom 2:0, u rano nedjeljno jutro oko 5.30 sati na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici – tik uz sjedište Policijske uprave – njegov su automobil zaustavili prometni policajci i alkotestirali ga. Napuhao je nedopuštenih 0,80 promila i zaradio prekršajnu prijavu. Policajci su ga nakon toga pustili jer je ostavio automobil i nije bilo bojazni da će nastaviti s pijanom vožnjom.
Kako mu sud nije mogao dostaviti poziv, oglasio ga je ovih dana na oglasnoj ploči, a Trebotiću će se 10. travnja, suditi. Prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama, može biti kažnjen od 1000 do 3000 kuna novčane kazne.
Kako smo doznali iz izvora bliskih Slavenu, Trebotić je sa suigračima ‘zaružio’ nakon domaće pobjede protiv Istre. Kako je od te nedjelje prošlo gotovo četiri mjeseca, nije poznato jesu li imali dopuštenje za izlazak.
Kako god bilo, Trebotićev ‘faul’ ipak je mačji kašalj prema nepodopštinama koje su igrači Slavena činili u prošlosti. Među njima najgore je 2010. godine prošao Filip Marčić koji je napuhao 1,61 promila alkohola i završio na 12-satnom triježnjenju. Incident s Marčićem bio je samo šlag na tortu tadašnjem treneru Slavena Milanu Petkoviću koji je prekrižio Marčića, a zbog teškog kršenja klupskog pravilnika u Slavenu su mu raskinuli ugovor.
Slavenov veznjak Ljuban Crepulja 2013. godine pod utjecajem alkohola od 1,32 promila, također u sitne noćne sate, automobilom izletio na Varaždinskoj cesti u Koprivnici i ‘pokupio’ dva prometna znaka.
Još jedan slavenaš imao je probleme s prometnom policijom. Riječ je o napadaču Leonu Benku koji za razliku od gore navedenih ‘majstora’ koji su zavirili u čašicu, prenoćio na policiji kada su ga policajci 2011. godine u Sokolovcu nedaleko od Koprivnice uhitili zbog prebrze vožnje. Luksuznim bmw-om x5 Benko je kroz naseljeno mjesto gdje je bilo dopušteno 60 km/h, potegnuo više od dvostruko, 130 km/h. Policajci nisu imali milosti, a sljedećeg je jutra prepraćen prekršajnom sucu koji ga je kaznio sa 6000 kuna.
No, nisu oni jedini. Bivšeg slavenovog napadača Aljošu Vojnovića, kako smo pisali svojevremeno u Podravskom listu, 2010. godine ‘ganjao’ je presretač koprivničke policije, a iste je godine zbog prometnih prekršaja kažnjen i tadašnji kapetan Alen Maras kojemu je bilo previše za platiti 2000 kuna pa je došao na policiju da mu omoguće plaćanje na rate. Maras je tada, prema vlastitom priznanju, mjesečno zarađivao 26.000 kuna. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF