Mora u zatvor: Ispričao se Davorovim roditeljima godinu dana nakon njegove pogibije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu 19-godišnji Luka Kardoš iz Kalinovca osuđen je na godinu i devet mjeseci maloljetničkog zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 15. rujna prošle godine kod Kloštra Podravskog poginuo Davor Grčić (23) iz Virja. Istom presudom Luka Kardoš ne smije četiri godine nakon pravomoćnosti presude upravljati motornim vozilima.

Luka Kardoš upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, Davor Grčić poginuo je na mjestu od brojnih unutarnjih ozljeda koje je zadobio. Suđenje je sutkinja Božica Mišak završila za samo dva raspravna dana i to samo zato što je na prvom ročištu prije dva tjedna optuženi Luka Kardoš priznao krivnju. Kako bi pravilno odmjerila visinu kazne, sutkinja je htjela saslušati majku poginulog Davora Grčića.

Jasminka Grčić, neutješna majka poginulog Davora, opisala je sve kroz što je prolazila, no smogla je snage na neki način oprostiti Luki za prometnu nesreću koja joj je uzela sina.

– Nakon prometne nesreće u kojoj je tragično život izgubio moj sin i meni i mom suprugu naravno da je bilo teško, a teško mi je i danas. U tim trenucima meni bi značilo da je Luka došao i izrazio sućut obitelji, no naknadno sam shvatila da je i njemu to bilo teško. Naime, nedugo nakon godišnjice smrti moga sina, negdje krajem rujna ove godine, Luka je došao, izrazio mi je sućut i rekao je da se osjeća krivim zbog prometne nesreće i da mu je zbog toga žao. Naravno da je meni žao zbog nesreće i zbog toga što je moj sin poginuo, ali žao mi je i zbog toga što se to dogodilo Luki Kardošu. Znam kako bi i meni bilo teško da je u sličnim okolnostima moj sin prouzročio prometnu nesreću i da je netko pritom izgubio život. Nakon što mi je Luka izrazio sućut i ispričao mi se zbog nesreće,vjerujem da on nakon nesreće nije bio u stanju doći, da je i sam bio pogođen onime što se dogodilo. Sada nakon svega mogu reći da mi je drago da je ipak došao i također mogu reći da bi čak htjela ostati u kontaktu s njime – rekla je Jasminka Grčić, majka poginulog Davora. Otkrila je kako isprika Luke Kardoša nije dobro sjela njezinu suprugu, Davorovu ocu.

Policijski očevid nakon nesreće

– Rekla sam suprugu da se Luka ispričao, no on to vrlo teško prima, o nesreći uopće ne razgovara, nijednu riječ nije rekao o bilo čemu nakon što se nesreća dogodila. Iako sam mu rekla da se Luka ispričao, on za to nije htio niti čuti, izrekao je puno ružnih riječi kada je čuo za ispriku – rekla je ona.

Dodala je kako se brine o 25-godišnjem sinu koji zbog prijevremenog rođenja zahtijeva stalnu skrb i brigu koju mu omogućuje kao njegovateljica. – Lukinim dolaskom bila sam iznenađena. Bilo mi je jako teško, no istovremeno mi je bilo drago što je došao. Po njegovim reakcijama vidjela sam da je i njemu bilo teško. U razgovoru sam ga pitala neke detalje oko same nesreće i o tome smo porazgovarali – dodala je sutkinji Božici Mišak majka poginulog Davora Grčića.

Na suđenju su završne govore izrekli zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu Sunčica Kocijan-Putarek i Krunoslav Kunštić, branitelj optuženog Luke Kardoša. Dok je Kunštić naglasio kako je tijekom postupka utvrđeno kako postoji niz olakotnih okolnosti, tužiteljica je od sutkinje tražila da Luku osudi prema zakonu. Uz to, zatražila je da mu se produlji izrečena mjera opreza – zabrana upravljanja svim motornim vozilima.

Na kraju je okrivljeni Luka Kardoš ustao i obećao majci Davora Grčića da će ostati u kontaktu s njom kako je ona iskazala da bi voljela ostati. Riječ je inače o uzornom mladiću koji dotad nije imao nikakvih problema sa zakonom. Nakon tragedije upisao je Građevinski fakultet u Zagrebu gdje se preselio kod bake. Rekao je kako od nesreće ne konzumira alkoholna pića.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI