Most zatražio raspuštanje skupštine Virovitičko-podravske županije i nove izbore

Podravski list profile

VIROVITICA, 26. ožujka 2019. (Hina) – Saborska zastupnica Most-a Sonja Čikotić i nekoliko vijećnika te stranke u Skupštini Virovitičko-podravske županije izjavili su u utorak da se u županiji krši Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi jer Skupština Virovitičko-podravske županije nije sazvana više od tri mjeseca, i zatražili su raspuštanje Županijske skupštine i nove izbore.

Čikotić je na konferenciji za novinare u Virovitici izvijestila da su Uredu državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji dostavili podnesak zbog, smatraju iz Mosta, ‘grubog kršenja odredbi Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi’.

 Navela je da se po podatcima iz 2017. godine, s područja pet slavonskih županija iselilo 90.000 ljudi.

 “Slavonija se prazni i Mostu je stoga neprihvatljivo da su ljudi u Virovitičko-podravskog županiji bez predstavničkog tijela, legitimno izabranog na izborima, u županijskog skupštini. Nužno je da predstavnička tijela budu funkcionalna te zbog toga tražimo političku odgovornost i odgovornost stručnih službi za nesazivanje županijske skupštine Virovitičko-podravske županije više od tri mjeseca te raspuštanje Županijske skupštine i sazivanje novih izbora”, izjavila je Čikotić, priopćeno je iz Mosta.

Vijećnice te stranke u skupštini Virovitičko-podravske županije Marija Viljevac ustvrdila je da se krši članak 84. stavka 5. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koji kaže da se predstavničko tijelo, dakle Skupština Virovitičko-podravske županije, raspušta ako ne može donositi odluke iz svog djelokruga duže od tri mjeseca.

 “Kako je zadnja Skupština održana 21. prosinca prošle godine, a za danas je sazvana nova Skupština, stekli su se zakonski uvjeti za raspuštanje iste i raspisivanje izbora. Ovo propuštanje roka od vladajućeg HDZ-a znači višemilijunske troškove, odnosno oštećenje proračuna, a sve na teret građana ove županije”, ustvrdila je vijećnica Viljevac.

Dodala je kako su ‘vladajući očito bili prezauzeti organizacijama rođendana svoje stranke, te su sve ostale aktivnosti stavili u drugi plan’.

(Hina) pp/xbma ysp

FOTO Internet

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti