Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mostu u Svetojanskom jarku prijeti urušavanje

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Sveta Ana i u ovoj je godini među prioritete uvrstio asfalterske radove. Cesta koja vodi do Svete Ane, kao i dionica u samom naselju, puna je oštećenja i nužno je asfaltirati prometnicu jer svako malo niču nove udarne rupe.

Na pojedinim dijelovima zbog popucalog asfalta i bankina je u lošem stanju, što predstavlja opasnost za vozače.

– Ponovno kroz naselje prometuju i šumarijski kamioni koji dolaze po drva u okolne šume pa je cesta u sve lošijem stanju. Upozorili smo gradsku upravu i zatražili da se obavi asfaltiranje i nadamo se da će Grad pronaći način da se osiguraju potrebna sredstva za asfaltiranje – kaže Veljko Miletić, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana.

Poljoprivrednicima, dodaje on, velik problem stvara i oštećeni drveni most u Svetojanskom jarku. Prolaz preko drvenog mosta poljoprivrednicima znatno skraćuje put do njihovih parcela, no konstrukcija mosta počela je predstavljati sve veću opasnost.

– Mostu u Svetojanskom jarku prijeti urušavanje i hitno ga treba obnoviti. Poljoprivredna mehanizacija sve je teža pa ćemo mi zatražiti da se i „pojača“ konstrukcija te da sam prijelaz dobije betonsku podlogu, što će poljoprivrednicima zajamčiti potrebnu sigurnost – kaže Veljko Miletić.  

Cesta u Svetoj Ani u katastrofalnom je stanju

U planu je Mjesnog odbora i daljnje uređenje Vatrogasnog doma. Nakon postavljanja vanjske stolarije osigurana su sredstva za unutarnje uređenje pa bi u ovoj godini vatrogasci trebali dobiti svoje prostorije.

– Još u prošloj godini osigurana su sredstva za unutarnje uređenje, ali je problem bio doći do majstora koji će obaviti potrebne radove. I našu glavnu atrakciju, vodenicu, načeo je zub vremena pa je u planu i njena obnova – kaže Veljko Miletić.

Za razliku od ostalih prigradskih naselja, dodaje Miletić, u Svetoj Ani demografska je slika dosta dobra. Doselile su se dvije mlade obitelji sa po petero djece pa broj stanovnika nije pao.

No, i dalje su kućanstva pretežno staračka pa se Mjesni odbor pobrinuo da i stariji i nemoćni Svetojančani budu uključeni u program obilaska gerontodomaćica.

– Sve više mladih pokazuje interes za doseljavanjem u Svetu Anu i mi se nadamo da će preostale prazne kuće dobiti nove vlasnike koji će se skrasiti u našem naselju – zaključio je Veljko Miletić.

Foto: Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI