Mostu u Svetojanskom jarku prijeti urušavanje

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Sveta Ana i u ovoj je godini među prioritete uvrstio asfalterske radove. Cesta koja vodi do Svete Ane, kao i dionica u samom naselju, puna je oštećenja i nužno je asfaltirati prometnicu jer svako malo niču nove udarne rupe.

Na pojedinim dijelovima zbog popucalog asfalta i bankina je u lošem stanju, što predstavlja opasnost za vozače.

– Ponovno kroz naselje prometuju i šumarijski kamioni koji dolaze po drva u okolne šume pa je cesta u sve lošijem stanju. Upozorili smo gradsku upravu i zatražili da se obavi asfaltiranje i nadamo se da će Grad pronaći način da se osiguraju potrebna sredstva za asfaltiranje – kaže Veljko Miletić, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana.

Poljoprivrednicima, dodaje on, velik problem stvara i oštećeni drveni most u Svetojanskom jarku. Prolaz preko drvenog mosta poljoprivrednicima znatno skraćuje put do njihovih parcela, no konstrukcija mosta počela je predstavljati sve veću opasnost.

– Mostu u Svetojanskom jarku prijeti urušavanje i hitno ga treba obnoviti. Poljoprivredna mehanizacija sve je teža pa ćemo mi zatražiti da se i „pojača“ konstrukcija te da sam prijelaz dobije betonsku podlogu, što će poljoprivrednicima zajamčiti potrebnu sigurnost – kaže Veljko Miletić.  

Cesta u Svetoj Ani u katastrofalnom je stanju

U planu je Mjesnog odbora i daljnje uređenje Vatrogasnog doma. Nakon postavljanja vanjske stolarije osigurana su sredstva za unutarnje uređenje pa bi u ovoj godini vatrogasci trebali dobiti svoje prostorije.

– Još u prošloj godini osigurana su sredstva za unutarnje uređenje, ali je problem bio doći do majstora koji će obaviti potrebne radove. I našu glavnu atrakciju, vodenicu, načeo je zub vremena pa je u planu i njena obnova – kaže Veljko Miletić.

Za razliku od ostalih prigradskih naselja, dodaje Miletić, u Svetoj Ani demografska je slika dosta dobra. Doselile su se dvije mlade obitelji sa po petero djece pa broj stanovnika nije pao.

No, i dalje su kućanstva pretežno staračka pa se Mjesni odbor pobrinuo da i stariji i nemoćni Svetojančani budu uključeni u program obilaska gerontodomaćica.

– Sve više mladih pokazuje interes za doseljavanjem u Svetu Anu i mi se nadamo da će preostale prazne kuće dobiti nove vlasnike koji će se skrasiti u našem naselju – zaključio je Veljko Miletić.

Foto: Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI