MOTOCIKLIST KRITIČNO NAKON NESREĆE Očajna supruga: Rekli su mi da će ostati nepokretan…

Nesreća se dogodila kada je I. Š. (73), upravljajući traktorom s neregistriranom prikolicom, počeo skretati ulijevo na livadu, a u tom trenutku na traktor je naletio Saša Presečan motociklom


Autor: podravski.hr — 10.05.2013. / 9:00 Crna kronika

ĐURĐEVAC – Saša Presečan (37) iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći na đurđevačkoj obilaznici nedaleko od benzinske postaje Lukoil.
Kako smo doznali u policiji, nesreća se dogodila kada je I. Š. (73), upravljajući traktorom s neregistriranom prikolicom, iz smjera Virja prema Kalinovcu, počeo skretati ulijevo na livadu. U tom trenutku na traktor je naletio Saša Presečan upravljajući u istom smjeru motociklom. Počeo je pretjecati traktor, no udario je u gumu od koje se motocikl odbio zajedno s nesretnim vozačem na livadu.
Prema izjavama očevidaca, sve do dolaska liječnika đurđevačke Hitne pomoći Presečan bio je bez svijesti. S teškim je ozljedama prebačen u koprivničku Opću bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, a ozljede su mu kao opasne po život.
U koprivničkoj bolnici doznali smo kako su mu utvrđene brojne teške tjelesne ozljede od kojih su najozbiljnije ozljede kralježnice i unutarnja krvarenja zbog čega je primio mnogo krvi i trombocita. Nalazi se na Odjelu intenzivne njege koprivničke bolnice, a stanje mu je vrlo kritično. Sašina supruga Marina potvrdila nam je jučer ozbiljno stanje u kojem se nalazi njezin suprug.
– Liječnici su mi rekli da se stanje stabilizira, ali je zbog teških ozljeda glave, kralježnice i unutarnjeg krvarenja još u životnoj opasnosti. Molimo se Bogu da dobije ovu bitku. Najvjerojatnije će zbog teških ozljeda kralježnice biti nepokretan, no najvažnije je da ostane živ. On je jak i ima veliku volju za životom pa vjerujem da će se uz liječničku pomoć oporaviti – kroz plač nam je kazala Sašina supruga.
U policiji će izvješće o nesreći proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. Hoće li traktorista zaraditi kaznenu ili samo prekršajnu prijavu zbog nesreće, teško je u ovom času nagađati. Vozač traktora nije bio pod utjecajem alkohola, dok su uzorci krvi i urina zbog analize na alkohol i opijate od stradalog Presečana izuzeti u bolnici.
Izvještava: KARLO EISENBEISSER
Na fotografiji: mjesto nesreće u kojoj je teško stradao motociklist