Mreža: gradonačelnik Jakšić ne može uvesti red u vrevu ispod svojeg prozora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon priopćenje i otvorenog pisma Mišela Jakšića, koprivničkog gradonačelnika, u kojemu je on zaoštrio retoriku prema županijskim vlastima i vlastodršcima, javila se koprivnička Mreža nezavisnih lista, čiji je osnivač podsjetimo, Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije. Nakon, razdoblja primirja, u jeku epidemije koronvirusom, između grada i županije, očigledno je došlo do pogoršanja odnosa.

U priopćenju je zaključno kako je Koprivnica zahvaljujući aktivnostima mladog gradonačelnika Mišela Jakšića, usred pandemije nažalost postala nacionalno prepoznata kao grad političkog “kokošarenja”:

– U prvoj fazi te neprimjerene bitke za nacionalni medijski i stranački prostor, u Koprivnicu je stigao SDP-ov Rajko Ostojić, koji u vrijeme e-propusnica stranački nije ni smio putovati državom.

Ivica Suvalj i Miljenko Flajs iz Mreže kritizirali su Mišela Jakšića

Nakon što je Rajko trebao ostati doma, gradonačelnik Jakšić stvara nepostojeću aferu iz zaraze u županijskom Domu za starije i nemoćne. Činjenicu da je dio starijih korisnika obolio od korona virusa, Jakšić beskrupulozno koristi za nametanje i preporuku svog stranačkog kadra na mjesto Ravnatelja, umjesto postojeće Vesne Križan. Prema saznanjima Mreže nezavisnih lista, svi štićenici su pod zdravstvenim nadzorom i stabilnog zdravstvenog stanja.

Treća faza “kokošarenja” mladog koprivničkog gradonačelnika je njegovo otvoreno pismo ministru Viliju Berošu kojeg poziva u pomoć. I mi se pridružujemo pozivu, jer Jakšić sa svojim gradskim Stožerom nije sposoban uvesti red u vrevu subotnje špice na Zrinskom trgu, upravo ispod prozora njegova ureda. Pismo ministru vrhunac je političkog neukusa i pokazuje suprotno od onoga što se njime htjelo postići. Pokazuje se organizacijska nemoć mladog gradonačelnika Koprivnice u kriznim situacijama, koji proziva kriznog Golijata RH Vilija Beroša.

Na telekonferenciji Mreže komentiran je i zahtjev županijskog SDP-a koji traži da se dužnosnici u Koprivničko-križevačkoj županiji odreknu 50 posto plaće, a ne, kako navode, “mizernih 15 posto”. Ovo smatramo vrhuncem licemjerja, jer si je SDP-ov gradonačelnik Jakšić plaću smanjio upravo za toliko – “mizernih 15 posto”, zaključilo je vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI