MRŠIĆ IH OTJERAO IZ PODRAVKE Repić direktor u Francku, Kljajićeva u Pevecu, Pucar u Zvečevu, Bešvir u Delti

"Počinjem raditi od ponedjeljka na mjestu izvršnog direktora za tehnologiju i inovacije u Francku", potvrdio nam je Miroslav Repić kojem je Mršić nedavno uručio otkaz


Autor: podravski.hr — 30.05.2013. / 11:48 Aktualno

KOPRIVNICA – Miroslav Repić, bivši član Uprave Podravke, od sljedećeg tjedna počinje raditi u zagrebačkom Francku, prehrambenoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom kava, čajeva, snacka i proizvoda za kolače.
– Počinjem raditi od ponedjeljka na mjestu izvršnog direktora za tehnologiju i inovacije – potvrdio nam je Repić.
On je s Mladenom Cahunekom, direktorom službe za razvoj tehnologije i investicijske projekte, odnosno bivšim direktorom Tvornice dječje hrane, dobio otkaz krajem prošle godine. Prema tadašnjem tumačenju Podravke, oni su prekršili radnu obvezu, odnosno neslužbeno ih se teretilo da su nabavili linije za proizvodnju koje nisu profunkcionirale.
Repić i Cahunek pokrenuli su tužbu protiv Podravke zbog nezakonitog otkaza te se sada vodi sudski spor. Prema Repićevim riječima, prvo ročište je bilo odgođeno pa sada čeka novo tijekom lipnja, ali nije želio spekulirati o mogućem ishodu sudskog spora ili naknadi štete koju bi Podravka mogla platiti ukoliko izgubi.
U Repićevu slučaju riječ je i o milijunskoj otpremnini koja mu je zajamčena nakon što ga je Zvonimir Mršić smijenio iz Uprave Podravke. Zbog otkaza ta mu je otpremnina uskraćena, a dokaže li na sudu da je otkaz dobio nezakonito, imat će pravo na otpremninu i zaostale plaće. S kamatama. Nagađa se kako je spor težak više od tri milijuna kuna.
Od bivših članova Uprave jedino je Miroslav Vitković još u Podravki. Krunoslav Bešvir dobio je visoku menadžersku poziciju u moćnom srbijanskom Delta holdingu, Lidija Kljajić postala je članica Uprave trgovačkog diva Pevec, a Marin Pucar član Uprave Zvečeva.
Izvještava: ADELA SOČEV
Na fotografiji: Miroslav Repić – iz Podravke u Franck