Mršić: U županiji gradimo dva sustava navodnjavanja vrijedna 50 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zadarska županija objavila je u srijedu kako joj je za izgradnju sustava navodnjavanja Donja Baštica, četvrtog u toj županiji, odobreno bespovratnih 8,5 milijuna kuna.

Sustavom Donja Baštica trebala bi se navodnjavati površina od 105 hektara, bit će to četvrti sustav u županiji koji će se graditi pretežno sredstvima iz europskih i nacionalnih fondova. Već je dovršen projekt Baštica I, a u izgradnji su sustavi navodnjavanja Baštica II – Smilčić i Lišansko polje.

Spomenuti sustav Zadarska je županija prijavila na natječaj za provedbu Podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tip operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.Nakon detaljne evaluacije prijava, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluku o prihvatljivosti projekta u stopostotnom iznosu potpore od 8, 5 milijuna kuna.

U Zadarskoj županiji trenutno se grade dva sustava navodnjavanja u vrijednosti od gotovo 50 milijuna kuna, sustav Donja Baštica bit će logičan nastavak tih projekata kojima je cilj stvoriti preduvjete za ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju“, rekao je zamjenik župana Šime Mršić.

Prethodno je, ističe, dovršena sanacija akumulacijskog jezera Grabovac, gdje je u suradnji s Hrvatskim vodama uloženo više od tri milijuna kuna. Sanacijom akumulacije osigurat će se stabilan izvor vode za budući sustav navodnjavanja Donja Baštica površine 105 hektara, navodi Zadarska županija. 

(Hina) xpp/xum yum

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI