Mrtav pijan u ponoć ušetao u kafić i na stolu za kojim je sjedilo sedam osoba htio aktivirati bombu!

Jedan gost kafića, kada je ugledao bombu, odmah ga je krenuo razoružati


Autor: podravski.hr — 19.06.2018. / 19:14 Crna kronika

Ilustracija / Ovakvu je bombu 'majstor' donio u kafić

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv muškarca (41) kojeg se tereti da je prije mjesec dana u ugostiteljskom objektu u Malom Bukovcu “u stanju jake alkoholiziranosti prišao stolu za kojim je sjedilo sedam osoba, izvadio iz džepa ručnu bombu i stavio je na stol, čime je izazvao opasnost za prisutne osobe, a do aktiviranja bombe nije došlo jer mu je bombu jedan od prisutnih uspio uzeti iz ruke”.
Sud je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i produljio istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.
Nesvakidašnji događaj zbio se u mjesnoj birtiji u Malom Bukovcu nedaleko od Ludbrega. Nešto nakon ponoći, 41-godišnjak se s bombom u ruci jednostavno ušetao u kafić.
Jedan gost kafića, kada je ugledao bombu, odmah ga je krenuo razoružati. U tome je uspio, srećom prije nego što se ikakvo veće zlo dogodilo. Nije poznato je li muškarac prijetio aktiviranjem bombe ili ne.
Gosti kafića odmah su pozvali policiju, a bombu je nakon intervencije temeljene policije preuzeo policijski pirotehničar PU varaždinske.
Policajci su nakon toga tražili i dobili od Županijskog suda u Varaždinu nalog za pretresom kuće i prostorija kojima se 41-godišnjak koristi. Pronašli su tek desetak metaka različitog kalibra, no drugih eksplozivnih naprava i oružja nisu pronašli. (rm, ke)
FOTO: ILUSTRACIJA