MUČKI NAPAD Teško premlatio poznatog poduzetnika jer mu se miješao u njegov nelegalni posao

U ugostiteljski lokal u vlasništvu premlaćenog Koprivničanca ušla su četvorica muškarca. Uskoro je nastao pakao


Autor: podravski.hr — 07.04.2018. / 19:50 Crna kronika

ILUSTRACIJA/Jedan od hotela u vlasništvu pretučenog poduzetnika

Poznati koprivnički poduzetnik, ugostitelj i hotelijer Boris Dvorski mučki je napadnut u vlastitom hotelu Bijela kuća. Na njega je nasrnuo 34-godišnjak iz Bjelovara, a sve zato što mu se Dvorski “miješao u posao” na bjelovarskom području. Samo, u cijeloj priči ima jedna “caka”. Dvorski je iznajmljivao šatore na događanjima i nudio legalnu ugostiteljsku ponudu, dok je njegov napadač radio sve “na crno”.
Slučajem otprije dvije godine bavio se nedavno koprivnički Općinski sud, a napadač na Dvorskog zbog prijetnje je osuđen pravomoćno na pola godine uvjetnog zatvora. Dvorskom je rekao da će ga “ubiti i dokrajčiti”, a tako ga je jako udario da je nesretni poduzetnik nakon udarca zalegao uza zid te mu je pozlilo. Djelatnici hotela su morali pozvati i Hitnu pomoć.
Sve do pravomoćnosti presude rabijatnom je Bjelovarčaninu bila na snazi zabrana uznemiravanja i uspostavljanja izravnih ili neizravnih kontakata s poduzetnikom kojeg je napao.
Teško je opisati kroz kakvu je strahotu proživio ugostitelj Boris Dvorski. Nazvao ga je taj muškarac i rekao mu da je u prolazu kroz Koprivnicu i pitao ga mogu li se naći radi dogovora. Rekao je kako se i on bavi vanjskim ugostiteljstvom, da tvrtka ima šatore na određenim događajima i proslavama, no da se tim poslom bavi “na crno”. Nedugo potom Dvorski je na svojoj koži osjetio o kakvom je dogovoru riječ. U Bijelu kuću stigao je 34-godišnjak u pratnji još trojice muškaraca.
– Pružio sam mu ruku, no on mi je jedva uzvratio pozdrav. Počeo mi se bahato obraćati: ‘slušaj ti mene, još se jednom pojaviš na bjelovarskom području ja ću te ubiti, dokrajčiti’ – kazao je poduzetnik Dvorski na sudu.

 

Boris Dvorski

Kako se navodi u presudi, Dvorski mu je nakon toga rekao da se ne može tako ponašati i da izađe iz lokala. Rekao je kako on ima uredno potpisane ugovore s općinama i vjerskim institucijama s tog područja, prema kojima on legalno može imati šatore s ugostiteljskom ponudom. No, 34-godišnjak nije htio napustiti Bijelu kuću, već je Dvorskog šakom udario u glavu, lice i uho.
Svjedok na suđenju bio je i vodoinstalater koji je u to vrijeme obavljao radove u hotelu Bijela kuća.
– Dvorski je normalnim tonom s nekim ljudima pričao da se moraju držati ugovora, da izađu iz lokala i da mu ne prijete. Oštećenik je komunicirao s muškarcem koji je bio najkrupnije građe i koji je govorio povišenim tonom. Odmah sam naslutio da neće biti dobro. Nakon par minuta me je Dvorski zazvao imenom, a kada sam sišao, vidio sam razbacane stolice. Te su osobe bile na odlasku, a Dvorski je ležao uza zid na desnom boku i teško disao pa smo pozvali Hitnu pomoć i policiju – rekao je svjedok.
Drugi svjedok, gost kafića, nije imao izravnih saznanja o napadu, ali je vidio Borisa Dvorskog kako razgovara s nekim ljudima. Kasnije je u kafiću saznao što se dogodilo.
Osuđeni napadač priznao je kako je udario Dvorskog, no porekao je da mu je prijetio.
– Do toga sam s Dvorskim bio u dobrim odnosima. Zajedno s rođacima došao sam u Bijelu kuću, a on se počeo svađati. Revoltiran njegovim ponašanjem udario sam ga jednom po licu – kazao je pravomoćno osuđeni napadač na koprivničkog poduzetnika. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF