Mučna podravska obiteljska priča: ‘Kad me dohvatio znala sam biti crna od batina!’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (80) iz okolice Ludbrega maltretirao je suprugu (76), tako da je nesretnica morala pobjeći od kuće. Umjesto da svojoj supruzi s kojom je doživio duboku starost pod zadnje dane priušti mir i sreću, priredio joj je pravi pakao koji je kulminirao prošle jeseni, a ovih se dana našao na dnevnom redu Općinskog suda.

Prema presudi, muškarac je neposredno prije nego što je ona pobjegla od njega krajem rujna prošle godine, u obiteljskoj kući nedaleko od Ludbrega nasilnički se ponašao prema njoj. Najprije ju je vrijeđao pogrdnim riječima i psovao je. “Bitanga si debilna” – vrijeđao ju je uz grube psovke kojima ju je dodatno ponižavao. Sljedećeg dana, nakon što je nesretnica pobjegla od njega i odselila u vikendicu, nasilnik je došao k njoj. Tražio je oprost, no ispostavilo se kako nije imao takve namjere.

– Obećajem ti, bit ću bolji, želim se pomiriti s tobom – rekao je supruzi na pragu vikendice. No, razumijevanja žene koja se od njega počesto takvih priča naslušala, više nije bilo. Odbila ga je, a nasilnik je nesretnu ženu uhvatio za lijevu ruku i povukao je prema sebi.

Uspjela se napadnuta žena nekako istrgnuti i zaključati se u vikendici. Pozvala je i policiju čiji su službenici nakon obavljenog razgovora prekršajno prijavili nasilnika. Na Prekršajnom odjelu varaždinskog Općinskog suda, iako uredno pozvan na raspravu, optuženi nasilnik nije se pojavio tako da mu je sudac Miro Jalšovec sudio u odsutnosti. Protiv njega svjedočila je supruga koja na račun muža nije imala ni malo lijepih riječi.

– Živjela sam s njim 16 godina kada sam ga konačno odlučila napustiti i otišla živjeti drugdje. Dok smo živjeli zajedno ulagala sam u njegovu imovinu, a i otplatila sam mu kredit. Život s njim postao je jednostavno nemoguć – ispričala je svoju životnu priču 76-godišnja žena. Opisala je kako je supruga napustila kada je otišao s kćeri u Zagreb liječniku. Kada su se vratili nje više nije bilo kod kuće.

– Inače je i prije bio nasilan prema meni. Kada me dohvatio, bila sam sva crna, a i više sam puta znala pobjeći od njega tako dugo dok se on ne bi smirio. Od njegove liječnice tražila sam lijekove za smirenje, no rekla mi je kako je on jednostavno takav karakter – rekla je ojađena žena. Kada je nasilnik došao u vikendicu u koju se preselila, tražio ju je da mu vrati stvati.

– Donijela sam mu gitaru i dalekozor, a to su bile jedine njegove stvari unutra što je dobro znao. Svejedno je navaljivao da želi svoje stvari i na silu je pokušao ući u vikendicu. Bojala sam ga se pustiti, a jako me primio za ruku i povlačio prema sebi. Nakon što sam se uspjela otrgnuti i zaključati, on je otišao te se više nije vratio – ispričala je napadnuta žena.

– Da je uspio ući unutra, ne znam što bi bilo samnom. Osim batina, često me i vrijeđao, psovao mi je. Kad se razljuti, stvarno ružno vrijeđa i psuje. Hvala Bogu, nakon ovog događaja više mi ne dolazi u vikendicu, niti me ne naziva na mobitel – rekla je ojađena žena.

Sve stvari koje ima, ostale su kod njega u nekoć zajedničkoj obiteljskoj kući, no 76-godišnjakinja se boji sama otići po njih.

– Jednom sam s kolegicom otišla si po ljetne stvari, u njegovu kuću sama se bojim ići. Tako dugo dok se ne vrati njegova kći, bit ću bez stvari. Ona je potpuno drugačijeg karaktera od njega – dodala je 76-godišnjakinja koja je svjesno ostala bez sve imovine.

– Sve što smo zajedno priskrbili ostavila sam tamo, a ponovno sam se, i to kao umirovljenica, morala kreditno zadužiti kako bih osigurala najosnovnije stvari za život u svom novom domu – rekla je sucu 76-godišnjakinja. Nasilnik je na kraju proglašen krivim i mora platiti 1.000 kuna kazne i 150 kuna sudskih troškova.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI