Muke križevačkog ugostitelja: Nevjerojatno, projektirali su semafor ispred ulaza u moj lokal!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Željko Kilić križevački je ugostitelj koji u najmu ima lokal već 21 godinu, a zbog radova na križanju Supilove, Smičiklasove i Ulice branitelja Hrvatske zatvoren je od siječnja. Sada je ispred ulaza dobio i semafor.

– Ovdje su ti radovi počeli u siječnju i mi od tad ne radimo. Jedno je vrijeme bila rupa ispred objekta pa su nam trebale ljestve da uđemo. Sada, iako bismo mogli otvoriti jer se smirilo s koronom, ne možemo raditi, moramo obnoviti i očistiti sve jer su radovi uništili lokal.

Željko svoj lokal neće moći otvoriti tako dugo dok ne završe radovi, a rok za završetak je u lipnju. Dodatni je problem taj što je točno ispred ulaza postavljen semafor, a u vezi svog problema javio se i Gradu koji ga je uputio na Hrvatske ceste.

– Ne znam kako su postavili taj semafor, da su ga pomaknuli metar dalje, bilo bi bolje, ali tu nema pomoći, to će tako ostati. Išao sam u Grad, ali oni su me usmjerili na Hrvatske ceste. Ja sigurno neću otvoriti prije završetka radova jer ne mogu postaviti ni terasu. Kad će završiti, ne znam, jer kad padne nekoliko kapi kiše taj se dan ne radi, tako da bi se moglo odužiti – rekao nam je Željko i dodao kako se nada da će mu Grad barem pomoći na način da ne mora platiti prirez ili komunalnu naknadu jer njegov objekt neće biti u funkciji pola godine.

Što se tiče samih radova, prva faza je završena i zamijenjena je komunalna infrastruktura u iznosu od oko 900.000 kuna, čiji je investitor Grad Križevci te je započela druga faza u sklopu koje je postavljen sporni semafor, a slijedi ga i uređenje križanja, čija vrijednost iznosi 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Radove vodi investitor Hrvatske ceste, a planiraju se završiti do sredine lipnja.

Na naš upit iz Grada su odgovorili kako semaforizaciju ovog raskrižja radi investitor Hrvatske ceste, te kako smatraju da će se završetkom radova riješiti jedna prometna crna točka u gradu i da će novo raskrižje doprinijeti sigurnosti tog dijela grada. O pomoći Željku Kiliću, čiji je lokal zbog radova, zatvoren kažu kako se ‘obaveze prema Gradu ne mogu proizvoljno nametati niti ukidati pojedinom gospodarskom subjektu, već je to složena procedura o kojoj ne odlučuje samo gradonačelnik.’

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI