Muke Marijana i Marice: Nakon potresa bojimo se spavati u našoj kući!

Marijan Dragec (63) iz Novigrada Podravskog i njegova nevjenčana supruga Marica Đurđević (45) žive u trošnoj kući koja je, ističu oni, dodatno oštećena u nedavnom potresu. Nakon potresa s kuće je otpala žbuka, a popucali su i zidovi pa su u strahu za svoju sigurnost. U svom domu nemaju ni struju ni vodu, a zbog teških životnih prilika i bolesti koje su im dijagnosticirane ne mogu si priuštiti priključke na električnu i vodovodnu mrežu. Jedini prihod im je socijalna pomoć od 920 kuna mjesečno koju dobiva Marijan.

Marijan i Marica

– Moja socijalna pomoć jedva nam pokriva troškove hrane i lampaša koje kupujemo kako navečer ne bismo bili u potpunom mraku. Vodu nosimo od susjeda i već smo se navikli na takav život. No, nakon potresa bojimo se spavati u našoj kući – priča nam Marijan Dragec.

Već 20 dana, kažu Marijan i Marica, noću ne spavaju jer su u strahu da se zidovi kuće ne sruše. Zbog zime nisu u mogućnosti spavati na “otvorenom”, a “rezervni” dom nemaju.

– Noći su nam postale iznimno duge jer otkako je bio zadnji potres, nijednu noć nismo oka sklopili. Malo si odspavamo danju, i to u smjenama kako bismo ipak mogli nekako funkcionirati. Sad ćemo pokušati zatražiti pomoć Centra za socijalnu skrb da nam osigura sredstva za nužnu obnovu kuće – kaže Marijan Dragec.

Svaka pomoć, dodaje on, itekako im je dobrodošla. Najsretniji bi bili kad bi dobili kamp-kućicu ili kontejner kao zamjenski dom.

– Nema nam druge nego i javno zatražiti pomoć dobrih ljudi pa svi koji nam žele olakšati tešku svakodnevicu mogu se javiti na broj mobitela 097/748 3005 ili na adresu Ulica braće Radić 12 u Novigradu Podravskom – kaže Marijan Dragec.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI