Muke mještana: Ne poštuju se znakovi za obilazak, ceste propadaju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani općine Drnje nakon sanacije mosta preko potoka Gliboki na državnoj cesti dobit će bolji i siguran prijelaz preko tog vodotoka. No, u međuvremenu mještani koji svoje kuće imaju u ulicama Stjepana Pašice i Braće Radić doživljavaju neugodne situacije zbog gustog prometa po njihovim ulicama.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, do završetka projekta obnove mosta državna cesta zatvorena je za sav promet. Prometnim znakovima određeno je da se svi putnici, koji se u proputovanju kreću kroz Drnje, moraju koristiti obilazni pravac Torčec – Đelekovec – Šoderica. Alternativni pravac kroz Ulicu braće Radić do nasipa, pokraj potoka Gliboki, trebao bi se koristiti samo u lokalne svrhe. Dakle, trebali bi ga koristiti samo stanovnici Drnja i Botova za lokalni promet.

Na to pravilo ukazuju i prometni znakovi koji se ne poštuju. Zbog toga je u spomenutim ulicama intenzitet prometa prevelik za tu vrstu prometnice, a tako se ona ubrzano oštećuje i već sad na pojedinim mjestima oštećenja su takva da ozbiljno ugrožavaju sigurnost pometa. Upravo zato pojedini mještani Drnja izrazili su svoje negodovanje što se barem ne pokuša zabraniti promet kroz lokalne ceste za one koji idu u smjeru Prekodravlja, a pogotovo što se ponekad zna dogoditi i da vozači teretnih vozila koriste ovu relaciju.

Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj potvrdio je da je svjestan tih problema i da razumije nezadovoljstvo mještana.

–  Zbog loših vremenskih prilika i velikog broja vozila koja dnevno prometuju obilaznim putem (put kraj potoka Gliboki, Ulica Stjepana Pašice, Ulica Braće Radić) svakodnevno svjedočimo da je sve veći broj udarnih rupa i oštećenja bankina na toj trasi. Već nekoliko puta pokušali smo pravovremeno reagirati i riješiti taj problem, ali svaki put se događa isto, oštećenja se nastavljaju. Sanacija je dogovorena i bit će odrađena čim vremenske prilike dozvole, a izvođač nas je uvrstio u terminski plan. Molimo mještane za strpljenje, a vozače  za prilagođavanje brzine dok se problem ne riješi. Isto tako, s obzirom na brojne upite, mi kao Općina ne možemo kažnjavati one koji ne poštuju prometne propise, ograničenja ili službeni obilazni put, ali svakako da komuniciramo s Policijskom postajom Koprivnica od kojih tražimo redovitu kontrolu i nadzor prometa na predmetnoj trasi – rekao je Petar Dombaj.

Petar Dombaj

Podsjetimo, rok završetka radova na mostu je 15. srpnja ove godine. Tada će promet na mostu biti dvosmjerski, za razliku do sada, te će se pokraj mosta izgraditi i pješačko-biciklistička staza.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI