Muke mještana: Nove bankine loše su napravljene, a dva mjeseca pokraj ceste je rupa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iz mjesta Ruševac blizu Križevaca javio nam se mještanin Đuro Mikačević koji se požalio na stanje u selu. Naime, kaže kako novoasfaltirana cesta od Ruševca do Čvrsteca nije dobila odgovarajuće bankine te kako se općenito ceste ne održavaju. Također, napomenuo je kako je asfaltirano samo pola te ceste iako se već duže vrijeme obećava asfalt na cijeloj dionici.

– Asfaltirana je cesta koja ide od Ruševca do Čvrsteca, otprilike kilometar, a trebalo bi asfaltirati još jedan kilometar koji ne znam kad ćemo dočekati. Sad je taj prijelaz iz asfaltiranog na neasfaltirani dio napravljen visoko pa postoji opasnost da se razbije auto. Najveća opasnost su nesređene bankine, a na jednom je zavoju odmah uz kolnik rupa. Tamo stoji znak da su radovi na cesti već dva mjeseca, a ništa se ne radi, nego je rupa i tu se već dogodila nesreća – ispričao je Đuro.

Đuro Mikačević

Osim problema s navedenom dionicom, Đuro je upozorio i na dva problematična raskrižja u selu gdje su česte prometne nesreće.

– Na raskrižju usred sela postavljen je rasvjetni stup. Ništa nije označeno i već je tu bilo nekoliko nezgoda. To je tako već dugo vremena i ništa se ne poduzima kako bi se taj stup nekako uklonio s raskrižja. Drugi je problem nepreglednost na raskrižju gdje se nalazi crkva i na kojem se prilikom uključenja na glavnu cestu ne vidi ništa.

Za ove probleme poslali smo upit Županijskoj upravi za ceste iz koje su nam rekli kako je dionica dužine 900 metara ove godine modernizirana u suradnji s Gradom Križevcima te da ih začuđuje kako to nije primijećeno, već se iskazuju pritužbe da nešto nije napravljeno. Također su poručili kako trpe samo kritike dežurnih zabrinutih pojedinaca čemu je dokaz i javljanje Podravskom listu iako kažu da su svjesni kako je to pravo svakog pojedinca.

Što se tiče ostatka asfaltiranja, rekli su kako na području županije ima još 60 kilometara takvih nemoderniziranih javnih cesta te da se bez financijske suradnje s jedinicama lokalne samouprave ne ulazi u takve projekte jer se radi o značajnim sredstvima.

– Preostali nemodernizirani dio lokalne javne ceste prema Svetom Petru Čvrstecu  je dužine 1700 metara, nalazi se na području općine Sveti Ivan Žabno i o toj dionici slijede razgovori s Općinom. Ravnatelj ŽUC-a i načelnik ne mogu prejudicirati i obećavati projekte, mogu ih samo predlagati svojim tijelima kroz financijske i programske dokumente. Projekt će koštati oko 1,1 milijun kuna i nije jednostavno osigurati takva sredstva – odgovorili su iz ŽUC-a, a vezano za bankine poručili su da se one redovito održavaju, da je ove godine bilo nekoliko vrlo jakih kiša koje su stvorile bujice te da treba proteći neko vrijeme da bankine srastu i utvrde se. Što se tiče rupe uz cestu koja je, kažu, označena znakom, sanirat će se u idućih 10 dana kako je potvrđeno od izvoditelja radova, dok će se s Gradom pokušati pronaći bolje rješenje za sporna raskrižja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI