Muke našeg Branka: Kak idu, tak mi na oranje hiću smeće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Branko Jurić, mještanin Đelekovca, pozvao je novinare jer više ne zna kako riješiti svoj problem s neodgovornim pojedincima koji mu ostavljaju svoj otpad na obradive površine i jednostavno odu.  

Kaže kako mu unazad dva mjeseca netko svakodnevno na oranici ostavlja vreću-dvije smeća i ako ne želi imati smetlište, mora čistiti.

– Ispada da ja moram zbrinjavati tuđe smeće, ali nemam izbora. Kak’ idu, tak hiću. Ili na zemlju, ili usput ostave. Evo, tu u repici još je jedna vreća. Baš smo neku večer jednu vreću zaorali jer se nije vidjela u mraku. Žalosno je što uz vrlo dobro organiziran odvoz otpada i mnoštvo zelenih otoka ja imam ovakve probleme – priča nam Branko Jurić.

Njegove oranice nalaze se uz vrlo prometnu cestu prema Šoderici pa ne želi nagađati tko bi to mogao ostavljati, no u tim vrećama ima svega. I pelena i limenki i kućnog otpada. Zato misli da to nije djelo mještana Šoderice, već nekoga tko je tu u prolazu, a njegove oranice posebno su im se ‘omilile’ za odlaganje otpada jer je u blizini bilo divlje mjesno odlagalište.

– Što ću poduzeti? Ništa. Nemam vremena stražariti, a neću zvati ni komunalnog redara. Kako mi on može pomoći? Nikako. Tu je samo srijedom. Dok mi dojadi čistiti, jednostavno ću pobacati vreće na cestu – ogorčen je Branko Jurić. 

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI