Muke u predgrađu: Neka očiste kanale, već mi je dosta poplava u dvorištu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zvonko Filipović iz odvojka Starogradske ulice, koji tu ulicu spaja s Krešimirovom u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad, požalio se kako mjerodavni već dulje vrijeme nisu očistili odvodne kanale, pa sva kišnica završava njemu u dvorištu.

– Kanali su preplitki i to ne može najednom upiti svu vodu. A i da nisu, nitko ih ne čisti i zapravo ne služe ničemu. Ja sam pred svojom kućom čistio, kosio i održavao, ali neću sam to raditi za cijeli odvojak – veli Zvonko.

Njegovo dvorište niže je od ceste pa mu sva voda završava oko kuće.

Zvonko Filipović

– Već sam razmišljao da podignem cijelo dvorište, ali od toga nema ništa ako se kanali neće čistiti. Mislim da su i tuneli ispod ulaza u dvorišta preuski, a i u njima je sve puno zemlje tako da niti oni ne odvode vodu kako bi trebali – objasnio je Zvonko.

Traži da se čim prije to očisti jer se boji da će opet plivati, ako ne od kiše, onda od snijega koji bi uskoro mogao napadati i otopiti se. Upit o tome kada će se očistiti kanali u ovom odvojku poslali smo i u gradsku upravu.

– U Program održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Koprivnice između ostaloga spada i redovito održavanje sustava odvodnje. Grad Koprivnica sklopioje  višegodišnji ugovor o održavanju s tvrtkom Koming, osigurao novčana sredstva te izradio potrebne planove i programe. Kanal koji spaja Starogradsku ulicu i Krešimirovu ulicu čisti se prema potrebi te će biti uređen tijekom narednih mjeseci – rekli su u Gradu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI