Muke zbog obične lopte: “Svaki tjedan moram popravljati ogradu!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na one najmlađe uvijek treba paziti i omogućiti im kvalitetno i sigurno mjesto za igru. Baš zato su Golčani u Ulici Stjepana Radića napravili prekrasno igralište za svoje mališane.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Postavili su tobogane i ljuljačke, a budući da je igralište blizu ceste, ono je i ograđeno. Odnedavno igralište ima i klupe gdje roditelji mogu sjesti i budnim okom paziti na svoju djecu, a postavljeni su i koševi za smeće. Sve to napravilo se, kako nam kaže Franjo Sinjeri koji živi preko puta igrališta, baš zato jer je on u više navrata to tražio.

Franjo Sinjeri

– Zvao sam i više puta tražio da se postave klupe i koševi za smeće. Pa ne mogu se naša djeca igrati u smeću, a treba ih se naučiti i odgovornosti – rekao je Sinjeri.

Međutim, kaže nam, na igralište dolaze nešto veća djeca i stalno trgaju postavljenu ogradu.

– Igraju nogomet i onda loptom trgaju ogradu. Već sam mnogo puta povezivao tu ogradu i popravljao je da se ne raspadne – kaže Sinjeri i pokazuje nam mjesta na kojima je ograda puknuta pa ju je povezao plastičnim vrpcama.

Osim ograde, požalio se i kako se on brine o sigurnosti sprava i svakodnevno ih obilazi.

Marijan Lukčin, potpredsjednik Općinskog vijeća Gola, zna za taj problem te kaže kako ga planiraju riješiti.

– Gospodin Sinjeri požalio nam se da ograda često puca, što predstavlja problem za djecu koja se tamo igraju, tako da sada razmatramo na koji bi se način taj problem mogao riješiti. Jedna od ideja je postavljanje mreže kako lopte ne bi udarale u ogradu – rekao je Lukčin te dodao kako je postojala ideja i da se u dijelu igrališta naprave koševi za košarku, međutim, za sada se od toga odustalo.

– Htjeli smo igralište dodatno urediti kako bi djeca imala uređeno i sigurno mjesto za igru. Pa djeci to treba, a nama je drago kada vidimo djecu koja se zajedno igraju vani. Koševe za sada nećemo postavljati, ali igralište se redovito održava i kosi – rekao je Lukčin.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI