MULJALI S PROCJENOM ŠTETA Četiri osobe kazneno prijavljene za ‘lažiranje’ prometnih nesreća

Policija navodi da je 49-godišnjak iz Koprivnice, na poticaj tri osobe koje su imale prometne nesreće, u postupcima naknada šteta po prijavljenim nesrećama prikazivao lažne podatke i time oštetio osiguravajuće društvo za 51.000 kuna


Autor: podravski.hr — 29.05.2013. / 15:12 Crna kronika

Ilustracija / Hrpa prometnih nresreća zbog alkohola

KOPRIVNICA – Stručni suradnik za obradu šteta u osiguravajućoj tvrtki, 49-godišnji muškarac iz Koprivnice, kazneno je prijavljen zbog ‘lažiranja’ izvještaja nakon prometnih nesreća čime je osiguranje oštećeno za 51.000 kuna.
Policija je danas priopćila kako se “dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 49-godišnjak kao stručni suradnik za obradu šteta na motornim vozilima, između 2006. i 2010. godine zlouporabio povjerenje osiguravajućeg društva”.
Policija dalje navodi da je osumnjičenik na poticaj tri osobe koje su imale prometne nesreće “u postupcima naknada šteta po prijavljenim nesrećama prikazivao lažne podatke i time oštetio osiguravajuće društvo za 50.973 kune”.
“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno poticanje na počinjenje kaznenog djela, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici”, ističu u koprivničkoj policiji.
Također, tri osobe koje su imale prometne nesreće kazneno su prijavljene zbog poticanja na počinjenje kaznenog djela.