Muškarac (65) dirao tri djevojčice stare sedam i osam godina. Evo koliku mu je kaznu sud izrekao

Moj otac radio je s njim 20 godina i govori mi da boljeg čovjeka u životu nije sreo – rekao je nam je jedan od šokiranih mještana


Autor: podravski.hr — 21.01.2019. / 9:15 Crna kronika

Ilustracija / Pedofil je lani bio uhićen i pritvoren (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

Muškarac (65) iz okolice Ludbrega nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog kaznenog djela bludne radnje nad tri curice u dobi od sedam i osam godina.

Kako nam je kazala Ana-Marija Murić, glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu, 65-godišnjak je osuđen “zato što je od rujna 2017. do travnja 2018. godine u župnom vinogradu prije i nakon održavanja župnog vjeronauka, u cilju zadovoljavanja svog spolnog nagona, nakon što su mu na njegovo traženje sjele u krilo, odnosno na koljena, u više navrata djevojčice dirao preko odjeće po tijelu, vratu, rukama, gornjem dijelu tijela i spolovilu”.

Glasnogovornica suda naglasila je kako je presuda nepravomoćna, a muškarcu su produljene mjere opreza zabrane posjećivanja, približavanja, uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenima i svjedocima. Stravičan zločin otkriven je u travnju prošle godine kada je muškarac uhićen i pritvoren u istražnom zatvoru nakon što su ga djevojčice prijavile.

O tim nemilim događajima sa zaprepaštenjem i nevjericom pričali su nam mještani tog naselja u široj ludbreškoj okolici dobro upoznati sa slučajem. Kako su nam nakon uhićenja ispričali, 65-godišnjak je mjesecima iskorištavao dječju nevinost i djevojčice neprilično dirao po intimnim dijelovima tijela. Da bi stvar bilo gora, taj je čovjek djevojčice, a među njima i svoju unuku, redovito vozio na vjeronauk u crkvu koji su polazile kao pripremu za prvu pričest.

Zlostavljanje je objelodanjeno kad se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da je “boli ondje dolje”. Djevojčica je tada navela da je osumnjičeni često nagovarao da mu sjedi u krilu te je dira. Nakon razgovora sa kćeri, majka je navode djevojčice povjerila svom poznaniku koji je ujedno i policajac. Shvativši težinu mogućih kaznenih djela, policajac je odmah obavijestio nadređene o šokantnim saznanjima.

Policija je uz pomoć dječjih psihologa, koji su razgovarali s djevojčicama, provela detaljnu istragu te odmah uhitila osumnjičenog. Susjedi s kojima smo pričali u nevjerici su komentirali uhićenje 65-godišnjaka.

– Poznajem čovjeka za kojeg se tvrdi da je radio ove strašne stvari. Stavio bih odmah ruku u vatru da to nije tako. Naš susjed je jedan dobar i ugledan čovjek. Moj otac radio je s njim 20 godina i govori mi da boljeg čovjeka u životu nije sreo – rekao je nam je jedan od mještana, koji je ostao šokiran kada je čuo navode o mogućem zlostavljanju djece.
Iako bi susjedi za njega ‘stavili ruku u vatru’, očito je sud, zasad nepravomoćno, utvrdio potpuno suprotno, da se u tom mirnom mjestu nedaleko od Ludbrega krio izopačeni bludnik nad djecom. (ke, md)

FOTO: ARHIVA