Muškarac priznao: Za tisuću kuna kupio sam COVID potvrdu

Kako piše nedjeljni Jutarnji list, čiji su novinari razgovarali s trojicom muškaraca koji su priznali da su COVID potvrde jednostavno htjeli kupiti i na taj način izbjeći cijepljenje.

Do COVID potvrda mogu doći cijepljeni i oni koji su preboljeli bolest, te oni s negativnim PCR ili antigenskim testom. No, s nekim se liječnicima očigledno može “dogovoriti” da se domognu potvrda i bez cijepljenja, i to u zamjenu za novac.

U razgovoru za Jutarnji sudjelovala su trojica muškaraca. Jedan je uspio dogovoriti kupovinu i to za tisuću kuna, dok su ostala dvojica to tek pokušala. Jedan je bio u ordinaciji liječnika s kojim se dogovarao, no omela ih je medicinska sestra koja im je nenadano banula. Treći muškarac je ipak na kraju odustao i to pred samu realizaciju.

Podsjetimo, takve potvrde izdaje isključivo medicinsko osoblje, koje na ovaj način čini kaznena djela krivotvorenja isprava i zloporabe položaja i ovlasti, a naručitelji sudjeluju u djelu krivotvorenja isprava pomaganjem.

Nedavno je zbog kupovine COVID potvrda došlo i do uhićenja, razbijen je jedan lanac, no ova svjedočanstva otkrivaju kako toga ima još. Ovakvi slučajevi iz razgovora su ujedno i nedokazivi, budući da se kupovina obavi unaprijed, a kod liječnika se cjepivo iskoristi tako da se uštrca “u prazno”, a pacijent se upiše u sustav kao cijepljen. Index

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI