Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarca u šetnji napala veprica i teško ga ozlijedila: ‘Samo je branila svoje mladunce’

Četrdesettrogodišnji muškarac je pukom srećom preživio napad ženke vepra. Kako prenosi Novi list, spomenuti je muškarac bio u šetnji s psom kad je spazio mladunce vepra.

Pomislio je kako je u njihovoj blizini, odnosno ispred njih i majka veprica te se počeo udaljavati, no procjena mu je, kako kaže, bila pogrešna te ga je ubrzo i napala.

Dogodilo se to u mjestu Dobreć blizu Lovrana i to ove srijede oko 17 sati. Muškarac je preživio, kako kaže, zbog toga kako se i inače bavi sportom, te se uspio obraniti i spasiti od težih posljedica.

– Kad sam vidio da se sprema na ponovni napad i kad je pojurila prema meni, u samoobrani sam je uspio uhvatiti za kljove i ni sam nisam svjestan otkud mi toliko snage da je srušim na leđa. Prilikom tog hrvanja dobio sam dva jaka udarca u glavu u predjelu tjemena i obraza. Jednom rukom sam je držao, a drugom rukom udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana – ispričao je napadnuti muškarac za spomenuti medij.

Veprica je potom pobjegla, a on je pohitao tražiti svog psa koji je od straha pobjegao u grmlje. Zatim je uspio doteturati do prvog susjeda, koji mu je pomogao odvesti ga kući.

Od doma su prijavili slučaj policiji, jer spomenutom cestom školarci idu u školu, a muškarac je za priču htio da se objavi, jer bi netko jednom mogao stradati gore od njega.

– Da je bila neka slabija osoba, ne bi imala snage obraniti se i vjerojatno bi podlegla ozljedama. Ja sam imao sreću jer sam se dugo bavio sportom i srećom da me nije odmah prvim napadom ubola kljovima ili papcima. Cijela mi je trenirka bila puna krvi, morali smo je ožmikati. Pola litre krvi je iz nje izašlo – zaključuje muškarac.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI