Muškarca u šetnji napala veprica i teško ga ozlijedila: ‘Samo je branila svoje mladunce’

Četrdesettrogodišnji muškarac je pukom srećom preživio napad ženke vepra. Kako prenosi Novi list, spomenuti je muškarac bio u šetnji s psom kad je spazio mladunce vepra.

Pomislio je kako je u njihovoj blizini, odnosno ispred njih i majka veprica te se počeo udaljavati, no procjena mu je, kako kaže, bila pogrešna te ga je ubrzo i napala.

Dogodilo se to u mjestu Dobreć blizu Lovrana i to ove srijede oko 17 sati. Muškarac je preživio, kako kaže, zbog toga kako se i inače bavi sportom, te se uspio obraniti i spasiti od težih posljedica.

– Kad sam vidio da se sprema na ponovni napad i kad je pojurila prema meni, u samoobrani sam je uspio uhvatiti za kljove i ni sam nisam svjestan otkud mi toliko snage da je srušim na leđa. Prilikom tog hrvanja dobio sam dva jaka udarca u glavu u predjelu tjemena i obraza. Jednom rukom sam je držao, a drugom rukom udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana – ispričao je napadnuti muškarac za spomenuti medij.

Veprica je potom pobjegla, a on je pohitao tražiti svog psa koji je od straha pobjegao u grmlje. Zatim je uspio doteturati do prvog susjeda, koji mu je pomogao odvesti ga kući.

Od doma su prijavili slučaj policiji, jer spomenutom cestom školarci idu u školu, a muškarac je za priču htio da se objavi, jer bi netko jednom mogao stradati gore od njega.

– Da je bila neka slabija osoba, ne bi imala snage obraniti se i vjerojatno bi podlegla ozljedama. Ja sam imao sreću jer sam se dugo bavio sportom i srećom da me nije odmah prvim napadom ubola kljovima ili papcima. Cijela mi je trenirka bila puna krvi, morali smo je ožmikati. Pola litre krvi je iz nje izašlo – zaključuje muškarac.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI