Na adrese poljoprivrednika poslani ugovori vrijedni gotovo 25 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u četvrtak je na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala nove ugovore za mjere iz Programa ruralnog razvoja, ukupno njih 191 u vrijednosti potpore od gotovo 25 milijuna kuna.

Za operaciju ‘Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava’ poslana su 153 ugovora u vrijednosti više od 17 milijuna kuna, pri čemu je svakom poljoprivredniku odobreno 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a poslano  je i 38 ugovora korisnicima operacije ‘Provedba operacija unutar CLLD strategije’ ukupne vrijednosti više od 7,7 milijuna kuna.

Ugovori su poslani poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od dvije do osam tisuća eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima.

Pomoću odobrenih sredstava u okviru ove operacije financira se kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a mogu se izgraditi i opremiti objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI