Na blagdan Sv. Vida podjela diploma i veliko proštenje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruga vinogradara,vinara i voćara Sv.Vid Draganovec uz novo vodstvo organizirala je izložbu vina za svoje članove, ali i goste iz drugih udruga. Na izložbu, koja je bila više internog karaktera, pristiglo je 40 uzoraka bijelih i crnih vina. Sve ovo uvod je u program proslave blagdana Svetog Vida, koja će se održati 16. lipnja u Draganovcu i na kojoj će biti uručene medalje i priznanja vinarima koji su ih prema ocjenama komisije zaslužili.

Novi predsjednik udruge, koja je druga najstarija te vrste poslije one đurđevačke u cijeloj Podravini, je Krunoslav Ciber, čiji će zadatak biti dodatno aktivirati članove u organizaciji raznih događanja.

– Mi kao nova uprava željeli smo nečim lijepim započeti mandat i tako smo se odlučili za organiziranje ove izložbe, a kulminacija svega bit će veliko proštenje u Draganovcu na kojem će naše udruge imati svoj program – objasnio je Zvonko Pintarić, blagajnik udruge.

O kvaliteti samih vina predsjednik komisije, enolog Nenadn Maslek, naveo je da se ona u našem kraju s godinama poboljšava, ali da još svakako ima mjesta za popravak. – Općenito govoreći, vina koja smo kušali naginju kvalitetnim vinima, a ne vrhunskim. Možemo reći da su ona presjek berbe koja je bila prošle godine.  Plod na trsovima bio je nešto obilniji, što rezultira tanjim okusima. Također, berba se odvijala po visokim temperaturama, što također nije dobro. Velika većina predanih uzoraka u većoj mjeri sakrila je te nedostatke, ali bilo je nekih primjeraka u kojima je trebalo uložiti više truda. Sve u svemu, ocjene su u srednjem rangu, ali takva je bila i godina – rekao je Nenad Maslek.

Foto Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI