Na blagdan Svih svetih na grobljima će nas “čuvati” Covid redari

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na grobljima diljem Podravine i Prigorja na blagdan Svih Svetih iduće nedjelje “čuvat” će nas Covid redari. Naime, to je mjera koju su propisali u nacionalnom Stožeru civilne zaštite. Na svakih 50 posjetitelja morat će biti Covid redar, no s obzirom da je moguće da ih neće biti dovoljno može se očekivati da će pristup grobljima biti ograničen.

Načelnica Stožera Grada Koprivnice Ksenija Ostriž obavijestila je članove o Zaključku županijskog Stožera civilne zaštite kojim se uskraćuju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim prostorima za koje je županijski stožer nadležan, a na koje je pozvano ili se očekuje više od 50 osoba. To su primjerice koncerti u ugostiteljskim objektima, sajmovi, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl.

-Prema uputi nacionalnog Stožera, na grobljima je potrebno organizirati ophodarske službe u smislu Covid redara, osigurati nesmetan pristup vatrogasnim vozilima, osigurati dezinfekciju ruku na ulazu u groblja uz obvezu nošenja zaštitnih maski – navodi Ostriž.

-Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – navode iz koprivničkog Stožera civilne zaštite i dodaju:

-Sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI