Na Dravi niče pristanište s 20 vezova: Neki već kuju planove za turiste

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obala Drave kod jezera Ješkovo u općini Gola uskoro će dobiti pristanište za čamce i brodice, a ovih dana radi se na projektnoj dokumentaciji za pristanište koju će financirati Lučka uprava Osijek. Tu informaciju potvrdio nam je Goran Dijanović, ravnatelj Lučke uprave Osijek, te naglasio kako će koristi za lokalnu zajednicu biti višestruke.

– Osim naknade za korištenje pristaništa, lokalna zajednica povećat će broj dolazaka turista, moći će iskoristiti ovaj dio Drave za povećanje ribolovnog turizma, ali i općenito popularizirati Podravinu. Ovo nije jedino pristanište koje će se graditi na Dravi, bit će ih nekoliko sve do Osijeka – rekao je Dijanović.

Ciglar pokazuje mjesto buduće “marine”

Dragutin Ciglar, vlasnik imanja na obližnjem jezeru Ješkovo, već ima planove kako pristanište iskoristiti u turističke svrhe.

– Pristanište će imati 20 vezova i minimalno će zadirati u postojeće stanje obale. Pristanište će imati prilaz u vodu i bit će pontonsko kako vodostaj koji varira ne bi utjecao na vezove i brodice – rekao je Ciglar.

On na Ješkovu već ima uređen prostor za izletnike, a u pristaništu vidi priliku za daljnji razvoj. – Ideja je da se ponovno osposobi plovni put iz Austrije, da turisti ovdje stanu na dan ili dva te da obilaze našu županiju sa svim sadržajima koje im možemo ponuditi. U izgradnju se uključila i Općina Gola koja daje punu podršku projektu za kojeg se nadam da će se i realizirati do kraja ove godine – zaključio je Ciglar.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI