Okršaj na dvorištu: Uglednom policajcu prijetio odrubiti glavu sjekirom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (51) iz Laminca pored Bjelovara presudom Općinskog suda u Bjelovaru proglašen je krivim i osuđen nepravomoćno na uvjetni zatvor zato što je prijetio zamjeniku Policijske postaje Čazma Darku Oraku. Riječ je inače o poznatom križevačkom policajcu koji je s mjesta pomoćnika načelnika Policijske postaje Križevci prešao na radno mjesto zamjenika načelnika Policijske postaje u Čazmi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prema presudi, 51-godišnjak je 3. srpnja 2019. godine u prostorijama Policijske postaje Čazma, revoltiran zbog postupanja policijskih službenika prema njemu i njegovu sinu zbog počinjenih prekršaja, zamjeniku Oraku zaprijetio kako bi ga zastrašio.

– Žao mi je što mi u dvorištu u blizini nije bila sjekira pri ruci da ti odsiječem glavu, a idući put to ću i napraviti – izgovorio je 51-godišnjak križevačkom policajcu. Te su riječi, navodi presuda, “kod njega izazvale opravdani strah za vlastiti život i sigurnost”.

Prema presudi sutkinje Ivanke Zeman, 51-godišnjak je kažnjen sa šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana, a mora platiti i 300 kuna sudskih paušalnih troškova.

U svojoj obrani osuđeni je muškarac rekao kako je policajcu Oraku spomenuo sjekiru zbog, kako je naveo, njegova neprofesionalnog ponašanja tijekom postupanja kada su policajci zaustavili njegova sina zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita. Sin ga je zvao da dođe po traktor što je on učinio i s drugim sinom vratio ga u svoje dvorište, ispričao je okrivljeni muškarac.

– Kada smo se vratili, u dvorištu je bio policajac koji se ‘okomio’ na mog drugog sina koji je u rukama držao dijete i koji nije imao veze s vožnjom traktora. Pitao sam policajca gdje mu je nalog jer sam i sam bivši policajac i znam kako u takvim situacijama postupati. Na to mi je rekao: “Ja sam nalog” i rukom se busao u prsa, a ja sam mu rekao: “Ti si moj k…c”, što je policajca razljutilo pa su mene i sina stavili u ‘maricu’ i odvezli nas u Policijsku postaju Čazma – rekao je na sudu osuđeni 51-godišnjak.

– Pred nama se pravio važan, a i pred svojim kolegama i mladom policajkom. To me razljutilo. Siguran sam da sam spomenuo sjekiru, ali s njom nisam mislio ništa ozbiljno napraviti – kazao je 51-godišnjak.

Policajac kojem je prijetio na sudu je rekao kako mu je kolega javio da trebaju pojačanje jer imaju problema s 51-godišnjakom. Odmah je krenuo kao pojačanje, došao do njegova dvorišta gdje mu je kolega rekao kako je sin okrivljenika vozio traktor, da nema položen vozački ispit i da ga je zajedno sa sinom izvrijeđao.

– Tu je bila i interventna policija pa su priveli optuženog i njegova sina zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. U postaji mi je rekao da što si ja umišljam, da bez naloga mogu doći u njegovu kuću i da mu je žao što nije uzeo sjekiru i odsjekao mi glavu i da ću sljedeći put ostati bez glave – kazao je policajac na sudu.

Nakon što je izrekla nepravomoćnu presudu, sutkinja Ivanka Zeman osuđenom je 51-godišnjaku produljila i mjere opreza zabrane približavanja policajcu kojem je prijetio na manje od 50 metara, a zabranila mu je uspostavljanje izravne i neizravne veze s njim. Ta mjera prema zakonu može trajati najdulje do pravomoćnosti kada stupa na snagu presuda uvjetnog zatvora.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI