Na izborima je negda bitneše da znaš za koga ne buš!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Pisal sam vam o bajkama koje se pričaju pred komunalne izbore i gle čuda, bajke su u zraku svuda oko nas. Komunalni (lokalni) izbori nam služe inače za rješavanje komunalnih problema oko nas i sretni smo da nam 1600 kandidata iz naše županije, koji su nam se izložili na biranje za popularne funkcije i fotelje na predstojećim izborima, žele svako dobro, napredak, promjene, blagostanje, bitan razvoj i poštenje.

No tu se komplicira jer sa svim novim asfaltiranjima, kanalizacijom, dječjim igralištima, brigom za starce i svim obećanim diljem županije kandidati i njihove želje se izjednačavaju i iz daljega, ako ih gledam, svi postaju ista idilična jednolična masa. 

Svi nude isto ili ne nude nikaj posebno, čak je i volonterizam zamrl koji je bil perjanica davnih lokalnih izbora (barem u Đurđevcu), najštedljiviji gradonačelnici su zaboravili na štednju pa i oni zajeli i zapili ko svaki drugi „nevolonteri“. Nema ih na biciklinu više.

Pa kak onda da mi odlučimo koga bi na vlasti? Kome da ponudimo da bude naš sluga za lepu plaćicu kad se svak premeni i od služenja narodu prekrene se narodu zapovedat?

Ako ste u skupini koja zbog gore navedenog problema nemaštovitosti i copy –paste  kandidata najradije ne bi izašli na izbore, ja vam nudim motiv koji zasigurno pali i zbog kojeg sigurno budete izašli na glasovanje.

Stari dobri truc!

Stari dobri truc (inat) je sasvim ljudska osobina koja pomaže u izboru.

Truc u dobroj mjeri pokreće i mnoge kandidate da se prijave na izbore. Nemaju mnogi drugog motiva osim osobnog truca prema susedu koji se isto kandidiral.

Pogledajte liste za neka naša mala mjesta kao što su Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete i grad Križevci. Nemrete mi reči da je 5 kandidata za općinu ili 8 u Križevcima za grad čista demokracija, ima tu ohoho  truca.
Kaj vas košta otiti na izborni dan i napiti se nekom krvi laganim pokretom penkala, pogotovo ako na vas računaju dva kandidata.  Ma ti, kume moj, zaokruži trećega, ali samo odi glasat.

Ako mislite da su vam sadašnji župan, gradonačelnik, načelnik i predsjednik  mjesnog odbora ili pak novi kandidati delali o glavi – mus, refa, okruži v truc drugoga.  Ako su vam se zamerili z komunalnoga poduzeća, šodrali susedu, a vama ne, voda stoji pred hižom ili lampa na vulice ne svetli – pljas, zaokruži kontra.

Ako mislite da neka gospođa s liste ima lepše cipele od vas, menje šlaufov na čerevu – mus zaokruži drugu listu. Ako vam zgleda da se bu međaš dokopal vlasti, a i ovak je dosaden – tras zaokruži kontra i još mu na red goric posipaj umetnjaka da mu listje požuti.

Imate izbora i motiva, nemojte mi se zvlačiti da neste išli glasat!

Eto vidite da je na izborima negda bitneše da znaš za koga ne buš!

Svima vama koji ste već odlučili na osnovu nekih svojih analiza svaka čast, u to se ne bi mešal, valjda znate kaj delate.

Dodal bi još jednu važnu stvar.

Apeliram na sve stranke koje budu ovih dana slale propagandne letke na naše kućne adrese neka ih barem odštampaju na nekom“nemasnom“ papiru jer masni papir nije dober ni za rit obrisati, a često korist od odštampanih pustih nabrajanja i fale neje vekša od tog da se paper ne škliže.

Vladek Antolaš Mastermind
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI