Koprivnička bolnica dobila vrijedan 3D uređaj za dezinfekciju prostora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U koprivničkoj bolnici danas je održana primopredaja donacije uređaja za 3D dezinfekciju prostora. Uređaj je osigurala Podravska banka u suradnji s našom županijom.

Podravska banka je prepoznala teret koji bolnica u našoj županiji nosi i  uključila se u borbu protiv epidemije doniravši uređaj za 3D dezinfekciju prostora. Riječ je o iznimno funkcionalnom uređaju koji isparavanjem 7,5-postotnog vodikovog peroksida u vrlo kratkom vremenu radi dezinfekciju prostora veličine do 200 kubičnih metara – istaknuo je Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice.

Prema riječima Daniela Ungera, člana uprave Podravske banke, od početka se prati razvoj situacije, te smo imali potrebu pomoći. Napominje kako Podravska banka ni u jednom trenutku nije zaboravila lokalnu zajednicu i društvenu odgovornost što je pokazala i sama donacija.

Treba naglasiti da nije bitan iznos donacije, već namjera, a ovaj je uređaj simbol zajedništva i društvene odgovornosti koja mora biti prisutna. Na kraju smo zahtjevnog perioda borbe protiv pandemije i bili smo jedna od županija koja je bila najteže pogođena koronavirusom i to upravo zbog proboja virusa u Dom za starije i nemoćne osobe – kazao je župan Darko Koren.

Foto (ustupila Koprivničko-križevačka županija)

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI