NA KRIVOJ STAZI ‘Jugićem’ tresnuo u spuštenu rampu na golskoj granici pa mrtav hladan produžio u Mađarsku

Nakon obavljenog očevida, policajci su ga prekršajno prijavili zbog prometnog prekršaja i kršenja zakona o nadzoru državne granice


Autor: podravski.hr — 12.07.2013. / 16:51 Crna kronika

GOLA, KOPRIVNICA – Spuštena rampa na napuštenom europskom graničnom prijelazu u Goli kod Koprivnice u jutarnjim satima iznenadila je 74-godišnjeg A. L. koji se taj dan svojim ‘jugićem’ zaputio u susjednu Mađarsku.
Vozač yuga očito je prebrzo stigao do graničnog prijelaza i prekasno uočio spuštenu rampu, i to na ulazu za teretna vozila. Yugom je tresnuo u spuštenu rampu i tako prouzročio prvi incident na napuštenom golskom graničnom prijelazu otkako je Hrvatska ušla u Europsku uniju.
No, posebnost ove prometne nesreće je ta što neoprezni vozač nakon nesreće koju je skrivio nije stao na graničnom prijelazu, već je, uporan da stigne do Mađarske, nastavio vožnju do susjedne nadzorne postaje Berzence gdje su ga mađarski policajci zaustavili i vratili natrag u Hrvatsku u ruke koprivničkim prometnim policajcima.
Nakon obavljenog očevida, policajci su ga prekršajno prijavili zbog prometnog prekršaja i kršenja zakona o nadzoru državne granice. U nesvakidašnjoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na starom je ‘jugiću’ samo napukla ‘šoferšajba’. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola.
Izvještava: KARLO EISENBEISSER
Na fotografiji: Na starom yugu u srazu s rampom napukla je ‘šoferšajba’