Na kružnom toku svako malo kamion se zacvika i poruši znakove

Novoizgrađeni kružni tok na raskrižju ulica Grkinske i Miroslava Krleže na ulazu u Đurđevac iz smjera Grkina postao je prava noćna mora za vozače kamiona.

Ova priča objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prilikom izgradnje, kažu oni, očito je napravljen propust jer kamioni koji dolaze iz smjera utvrde Stari grad ne mogu proći u Grkinsku ulicu odmah na prvom izlazu, kao što bi trebali. Jedina je mogućnost, pogotovo za tegljače koji prolaze tim raskrižjem, da naprave „puni krug“ po kružnom toku i tek onda skrenu u Grkinsku ulicu. Zbog tog propusta prilikom izgradnje učestalo vozači kamiona na kružnom toku ruše znakove, a i na njihovim vozilima nastaju štete.

Tvrdnje vozača kamiona potvrdio nam je i Neven Karlovčan, profesor prometnih predmeta i instruktora za buduće vozače u Strukovnoj školi Đurđevac.

– Gotovo je nemoguće kamionom iz smjera utvrde Stari grad skrenuti na prvom izlazu, a da se ne „pokupe“ znakovi i ošteti kamion. Stariji i iskusniji vozači to znaju procijeniti „na prvu“ pa naprave puni krug po kružnom toku. Mlađi vozači  ne sjete se te mogućnosti pa sam im i nekoliko puta pomogao kad su „zapeli“ u kružnom toku. Pritom su obavezno oštetili gume i cerade na svojim kamionima, a prošli sam tjedan također morao pomagati i jednom iskusnijem vozaču iz Istre koji je „zapeo“ na tom kružnom toku – kaže Neven Karlovčan.     

U gradskoj upravi ističu kako je osnovni uvjet na temelju kojeg Županijska uprava za ceste izdaje potvrdu da je glavni projekt u redu trajektorija prolaska kamiona kroz raskrižje.

– Kružni tok izgrađen je sukladno projektu. Sastavni dio glavnog projekta kod izgrađenog kružnog toka također su predmetne trajektorije koje svi zainteresirani mogu dobiti na uvid. Glavni projekt je odobren od strane svih nadležnih pravnih osoba te prema našim saznanjima nema problema prilikom prolaska kroz kružni tok – navode u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI