Na mjestu stare zgrade ordinacije, klub za starije i stanovi za liječnike!

Općina Novigrad Podravski raspisala je natječaj za dostavu ponude za usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade na prostoru sadašnje zgrade preko puta crkve, gdje je nekad bila smještena banka i zadružne prostorije. Cilj je Općine, istaknuo je načelnik Zdravko Brljek Brčo, ondje izgraditi novu zgradu, Centar za zdravstvenu zaštitu i socijalnu uslugu. Zgrada će biti u obliku slova L na 600 kvadrata površine.

– U zgradi bi trebali biti sljedeći sadržaji: prostor za modernu zdravstvenu i stomatološku ordinaciju, prostor kluba za starije osobe koji za konzumaciju hrane i pića može koristiti svatko, ali naši stariji stanovnici po subvencioniranim cijenama, te stanovi za medicinsko osoblje u potkrovlju – kazao je Brljek i dodao kako je uređenje i stavljanje u funkciju tog dragocjenog prostora godinama bilo predmet promišljavanja, osmišljavanja i obećanja, naročito u predizbornim kampanjama.

– Neki su tu vidjeli idealan prostor za izgraditi zgradu u koju bi premjestili općinske kancelarije, drugi su smatrali da bi se izgradnjom adekvatne zgrade mogla primamiti neka banka koja bi tu otvorila poslovnicu i poduzetnici koji bi tu smjestili trgovine i kafić, itd. – kazao je Brljek. No, za Općinu nema nikakve dvojbe: zgrada mora koristiti mještanima, a istovremeno i omogućiti sigurniji promet na oštrom zavoju kod mosta preko potoka Komarnice. Ipak, nova zgrada, prema projektnom zadatku koji su priložili projektantima, mora odgovarati izgledom. – Nadamo se da će takav jedan natječaj biti raspisan za godinu ili dvije – zaključio je načelnik Brljek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI