Na nebu se događa nešto neobično i čudno: Na vidiku ljubav, izobilje i nova čuda…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Trenutno se na našem nebu događa nešto vrlo neobično i rijetko. Naime, započeo je rijedak astrološki događaj u kojem svi planeti na nebu kreću u direktan hod. Merkur, Venera, Jupiter, Mars, Saturn, Pluton i Neptun svi idu u harmoničan hod naprijed, nešto što se događa vrlo rijetko, a u nekim se godinama ne događa uopće. Tako je bilo u prošloj, 2020. godini.

Tim događajem otvara se moćan prozor za period u kojem možemo ostvariti snažan napredak u svim područjima života. S aspekta astrologije, ovo je zeleno svjetlo za ostvarivanje svih najvažnijih planova. Krenete li sada, odmah ćete primijetiti napredak. Možda ste primijetili i da je vrijeme sada ubrzano, trepnete, i trenutak vam je već pobjegao.

Zato iskoristite ovaj period jer traje do 27. travnja, a nakon toga nam je ostatak godine ispunjen retrogradnim tranzitima.

 

Što znači retrogradni hod?

Retrogradnim hodom smatramo kretanje planeta unazad oko Sunca, a ne naprijed kao što je u ovom periodu slučaj. Naravno, nijedan planet se ne kreće stvarno unazad, već mi to tako percipiramo iz našeg položaja na Zemlji.

Astrološki gledano uočavamo brojne događaje na našemu nebu. Kada se kretnje planeta uspore i naši događaji usporavaju, kada se nebo ‘zamrzne’ sve u našim životima staje, moramo mijenjati planove ili preispitivati donesene odluke i planove, a kada oni krenu naprijed, i mi konačno možemo krenuti naprijed jer smo i mi dio svemira, a ne izolirani entiteti. Ponekad nam se čini da je retrogradni period loš, no on je zapravo prikriveni blagoslov. Daje nam potrebnu pauzu, stanku u kojoj imamo vremena razmisliti i podesiti svoje odluke i planove da nam donesu još veću korist. Ponekad nam može dati novu karmičku lekciju ili osobu s kojom se moramo povezati kako bismo završili lekciju i krenuli dalje tako da je i u tom slučaju dobra stvar iako nam se to možda u prvom trenutku tako ne čini.

Kada naši životi kreću naprijed?

U ovom periodu koji traje do 27. travnja neki planeti već su u hodu naprijed, dok tri planeta upravo završavaju svoj retrogradni hod i mijenjaju smjer.

Mars je energetska raketa našeg neba, vlada energijom, vožnjom i ne dopušta nam da odustanemo, čak i kad su male ili nikakve šanse za uspjeh. Ovaj planet osim ambicijom, upornošću i energijom, vlada i našom seksualnošću, ali i ograničava veze, naročito one strastvene i sa seksualnom kemijom. Stoga sada valja iskoristiti njegov hod naprijed jer je ovo savršen period za pokrenuti posao ili kampanju, izbaciti novi proizvod ili posao ili pak za započeti novi karijerni put.

Saturn, vladar dugovječnosti i odgovornosti, također može mnogo pomoći u pokretanju iz mrtve točke. Ovaj planet voli “zaviriti” u detalje kako bi osigurao dugoročan uspjeh. Saturn će nadmoćno prolaziti kroz znak Vodenjaka i ohrabrivati nas da planiramo budućnost i da gradimo snažnije zajednice.

Vladar komunikacija, Merkur. Osim komunikacije, Merkur vlada ugovorima, trgovinama, tehnologijom, a kako i on ulazi u svoj direktan hod, potiče nas na razvitak i napredak.

Jupiter, božanstveni planet čuda i izobilja, kretat će se u znaku Vodenjaka u ovom periodu. Zahvaljujući Jupiteru možemo očekivati nagrade za posao u koji smo uložili puno truda i energije, a možemo i stvarati nove planove i ciljeve koje želimo održati na duge staze. Sve čime vodenjak vlada, budućnost, tehnologija, znanost, društveno angažiranje, u ovom će periodu doživjeti ekspanziju.

Uran je planet genijalnosti, stoga je ovo idealno vrijeme za krenuti u nešto veliko što će vam zauvijek iz temelja preokrenuti i promijeniti život. On nam pomaže da razvijamo svoje potencijale u nama prirodnom tempu te da se odmaknemo od prošlosti i gledamo u budućnost. Ovo je idealno vrijeme za razradu kreativnih ideja i izlazak iz kutije, sigurne zone i zone komfora.

I na kraju, Neptun, naš nestvarni planet imaginacije, božanske ljubavi i vjere, prolazi kroz Ribe u svom direktnom hodu. U tom hodu naša kreativnost u svim poljima je na vrhuncu. Sada možete zaviriti duboko u sebe, svoje želje, snove i nade i samo gledajte kako vam srodna duša ulazi u život. Naravno, ovo je idealno vrijeme za rad na sebi, ne smijete to zaboraviti jer bez toga nema ni svih benefita.

Ne čekajte, krenite sada

Napravite popis stvari koje želite postići u svim područjima života od financija preko posla i ljubavi do zdravlja i duhovnosti. Tada iskreno sebi priznajte čime ste od tih polja zadovoljni, a čime ne te krenite popravljati polja koja vam stvaraju nezadovoljstvo. Kako vrijeme prolazi, bit ćete sretni što ste uložili trud u nešto isplativo dok su vam zvijezde bile nevjerojatno naklonjene. Na kraju ponovo napravite popis i pogledajte s koliko ste polja sada zadovoljni. (atma.hr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI