NOVI STROJ Na njihovim madracima dobro se naspavaju turisti, studenti, imigranti, a bogme i zatvorenici

Ukupno u Eurospužvi radi 28 ljudi. Godišnji im je prihod lani bio 24 milijuna kuna, a dobit oko milijun kuna


Autor: podravski.hr — 19.02.2019. / 15:23 Aktualno

Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku pogona

Koprivnička Eurospužva, jedan od vodećih hrvatskih proizvođača madraca u vlasništvu Milana Gajskog, uz pomoć Koprivničkog poduzetnika nabavila je novi stroj za šivanje i krojenje navlaka za madrace.

Prema riječima Miroslava Međimorca, direktora Eurospužve, stroj je nabavljen u Italiji i riječ je o najsuvremenijoj opremi koja omogućuje šivanje madraca za najluksuznije hotele. Stroj na dan može sašiti 300 madraca, vrijedan je 1,4 milijuna kuna, a Eurospužva je ostvarila povrat investicije iz europskih fondova u iznosu od 625.000 kuna.

Izdvojeni pogon Eurospužve, koji su kupili lani od francuskog obućarskog diva Archea i u koji su uložili pet milijuna kuna, dnevno proizvede 50 do 80 madraca, odnosno oko 1500 madraca mjesečno. Riječ je o kapacitetu za jednu smjenu, no s još jednim dijelom u koji kane investirati plan je doći do 100 madraca dnevno.

A tko sve spava na madracima iz Koprivnice?

– Opremili smo luksuzni hotel s pet zvjezdica u Jastrebarskom sa 150 madraca. Čak 700 madraca otišlo je u Moravske toplice, isto toliko u Lendavu. Opremili smo i studentski dom u Varaždinu s također 700 madraca, a MUP druga je nabava koju radimo s tisuću madraca. Jedan dio išao je za opremanje vojarni, a dio za imigrante. Radimo i za zatvore, staračke domove – ističe Međimorec.

Ukupno u Eurospužvi radi 28 ljudi. Godišnji im je prihod lani bio 24 milijuna kuna, a dobit oko milijun. Tvrtka lani bilježi rast oko 20 posto.

Pogon u Mlinarskoj obišao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, dogradonačelnica Ksenija Ostriž te Zdravko Punčikar, pročelnik za europske poslove.

– Drago mi je što u Koprivnici živi tvrtka poput Eurospužve, snažno okrenuta izvozu i koja zapošljava. Primjer je to da se pravim vodstvom može napraviti europskih iskorak i biti konkurentan. I drago mi je što ta konkurentnost ipak nije uvjetovana niskim plaćama – kazao je Jakšić. (mi)

Novi stroj za šivanje u pogonu Eurospužve

FOTO: NIKOLA WOLF