Na podravskom jezeru: Ljepše je ovdje nego negdje na moru

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Spoj mladosti i iskustva, tako bi se mogao nazvati ‘trio’ kojeg smo zatekli u ribolovu na jezeru Prosenica u Gabajevoj Gredi. Matija Brkić, Luka Kralj i Ivica Filipač na pravom su ljetovanju jer su u ribolovu cijeli tjedan, a imaju i kamp-kućicu gdje prespavaju.

– Dečki su mladi, ali bolje love od mene. Ovdje dolazim na ribičiju već trideset godina, znam svaki dio jezera, ali moram pohvaliti dečke da su stvarno odlični ribiči. Koliko vidim, u zadnje vrijeme ovdje nema baš velikih riba kao nekad, sjećam se, jednom sam ulovio šarana koji je imao 14 kilograma čistog mesa. E, to je bio pravi ulov – veli Ivica.

Kažu, love sve vrste ribe, a budući da su tamo već nekoliko dana, ulovili su nekoliko lijepih primjeraka.

– Ribe ima, a postavili smo mamce za šarana. Dosad smo ulovili amura od tri kile i šarana od dvije kile – rekao je Luka.

Kažu kako im je ovdje ljepše nego na moru, uvijek imaju nešto za raditi. – Ribe koje smo ulovili odnijeli smo doma jer se ne mogu pripremati na roštilju budući da su presuhe. Riba je najbolja na kotlovini uvaljana u brašno – objasnio je Ivica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI