Na području Pitomače “kruže” krivotvorene novčanice od 50 i 100 eura

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U zadnjih dva mjeseca na području Pitomače, kao i cijele Virovitičko – podravske županije, došlo je do pojave lažnih novčanica od 50 i 100 eura koje su pojedini građani upotrebljavali kao prave. Dva slučaja otkrivena su prilikom pokušaja zamjene eura u kafićima na području Pitomače, a jedan prilikom kupnje auta.

Prvi slučaj otkriven je prije dva mjeseca kad je 21-godišnjak u kafiću u Pitomači od konobara zatražio da mu razmijeni novčanicu od 50 eura nakon čega je otišao doma, a vrlo brzo konobar je otkrio da se radi o krivotvorenoj novčanici i cijelu slučaj prijavio je policiji.

Iz Policijske uprave Virovitičko – podravske savjetuju građane da obrate pozornost prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 50 ili 100 eura kako ne bi prilikom takove transakcije bili oštećeni.

-Spomenute lažne novčanice od 50 Eura na sebi imaju s jedne i druge bočne strane ispisano sitnim štampanim slovima „THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS“, dok novčanice od 100 Eura na sebi imaju s jedne bočne strane ispisano sitnim štampanim slovima „ SOUVENIR PRODUCTION“ te isto tako s obje strane imaju ispisano isti natpis na ćirilično-ruskom pismu – navode u Policijskoj upravi Virovitičko – podravskoj.

Foto: Policijska uprava Virovitičko – podravska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI