Na području županije imamo četiri nova slučaja zaraze – počelo je i cijepljenje u domovima za starije i u bolnicama

Na području županije ptovrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na području županije trenutno je aktivan 291 slučaj bolesti, ozdravilo je 57 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe. 

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 5063 slučaja.

U Općoj bolnici Koprivnica preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus. Osobe su bile 1935, 1939., 1946. i 1052. godište te su imale i druge dijagnoze. 

U županiji je počela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa pod nazivom “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski zavod za javno zdravstvo jučer su stigle prve doze cjepiva protiv koronavirusa. Cijepljeni su korisnici i zaposlenici koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe te djelatnici Opće bolnice Koprivnica. Danas se planira cijepiti korisnike i zaposlenike Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior Care” iz Križevaca.

Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta još je uvijek na snazi i određuje se njeno trajanje do 8. siječnja 2021. godine. Želite li napustiti županiju i za to imate opravdani razlog, trebate propusnicu koju možete zatražiti putem sustava e-Propusnice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI