Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na popisu za upis je 95 mališana, ostaju četiri razredna odjeljenja

Osnovna škola Đurđevac počela je s pripremama za upis djece u prvi razred. Za iduću školsku godinu na popisu za upis je 95 mališana, od čega 84 u matičnoj školi u Đurđevcu, četiri u Sirovoj Kataleni, tri u Budrovcu te po dva u Čepelovcu i Mičetincu. Obveznici za upis su djeca rođena između 1. travnja 2015. i 31. ožujka 2016. godine, kao i djeca koja su imala odgodu upisa u ovoj školskoj godini.

– I u idućoj školskoj godini u matičnoj školi ponovno imamo projekciju četiri odjeljenja prvih razreda, a u odnosu na ovu školsku godinu imamo 16 kandidata više za upis u prvi razred. Imamo 22 mališana koji su bili odgođeni za upis u ovoj školskoj godini, a očekujemo i jedan zahtjev za prijevremeni upis djeteta koje je rođeno poslije 1. travnja 2016. godine – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac.

Upisno povjerenstvo škole u suradnji sa školskom liječnicom uskoro će obaviti preglede i testiranje djece te donijeti konačnu odluku o broju mališana koji će najesen zasjesti u školske klupe.

– Za očekivati je da ćemo i tijekom ovih upisa imati odgode. Planirano razdoblje samih upisa je u veljači pa će u ožujku biti poznat točan broj djece koja će u idućoj školskoj godini krenuti u prvi razred – dodaje Danijel Domišljanović.

U sklopu priprema za upis djecu će, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, biti organizirana druženja sa stručnim školskim timom kako bi im se na taj način olakšala prilagodba na školske obveze koje ih očekuju. Psihologinja i pedagog odradit će i dio predupisnih aktivnosti s djecom.

– Svim roditeljima dostavljeni su pozivi za upis s detaljnim uputama i sve aktivnosti vezane uz upis bit će provedene prema planu. Prednost prilikom ovih upisa je činjenica da tri najstarije odgojne skupine vrtićaraca u ovoj pedagoškoj godini borave u školi pa će za većinu budućih učenika prilagodba biti puno lakša jer pohađaju vrtić. Već su dobro upoznati sa školskim prostorom, a u sklopu priprema će saznati i kakve ih sve obveze očekuju od jeseni – zaključio je Danijel Domišljanović.

FOTO Danijel Domišljanović

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI