Na potoku djetinjstva: Glogovnica je čista, nalovil sam si punu kantu kedera

Podravski list profile

Nešto je ponukalo strastvenog ribiča Marijana Miglesa iz Majurca kod Križevaca da sa svojim štapom prošli tjedan ode na obližnji potok Glogovnicu u potrazi za kederima. Teško ih je, veli, naloviti, nigdje ih nema.

– Vidio sam nedavno tu pod mostom da se okreću, pa sam odlučio provjeriti kakva je situacija. Nakopal samo si gliste i eve me tu… – kazao je Marijan.

Zadnji put je na Glogovnici pecao davno, još kao dječak.

Zadnji put je na Glogovnici pecao davno, još kao dječak

– Negda smo se tu nalovili riba i riba. Bila je tu pilana koja je imala branu, pa je voda bila visoka i dva metra. S druge strane je bil mlin. A onda su se pametnjakovići dosjetili da moraju regulirati Glogovnicu, pa su i pilana i mlin propali. Sve su sporavnali i napravili kanal. I sad kad dođe vodeni val, sve odnese, skup s ribom. A kad je Glogovnica vijugala, po ćoškima si imal lepih komada – prisjeća se Marijan.

Ipak, ugodno je iznenađen posjetom potoku svog djetinjstva. Vrlo brzo posuda se napunila kederima.

– Ima svega – klenića, babuški… Izgleda da je voda prilično čista, jer vidim da ima i riječnih rakova – kazao je Marijan.

Kederi će opet na udicu kad ode u pravi ribolov na neko jezero. Kamo će točno, još nije odlučio. Vjeruje da i u Glogovnici riba stigne narasti, da vjerojatno ima i kilnatih klenova, no to će ostaviti nekome drugome da istraži.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI