Na proslavu djetetova krštenja doveo ‘živi bend’, susjedi poludjeli od buke pa pozvali policiju

Evo, obećavam vam da ubuduće budem sigurno pažljiviji - obratio se Zvonko prekršajnoj sutkinji, ali nije pomoglo


Autor: podravski.hr — 04.12.2018. / 15:24 Crna kronika

Ilustracija / Policija je došla na poziv susjede Ruže

Zvonko (38) iz Đurđevca osuđen je na pet dana uvjetnog zatvora jer je potkraj srpnja od poslijepodneva do sitnih jutarnjih sati u dvorištu obiteljske kuće prilikom proslave krštenja djeteta “narušavao javni red i mir reproduciranjem preglasne muzike”.
“Činio je to na način da je vlastitom miksetom i zvučnicima prekomjerno pojačavao živu glazbu i time izazvao neprimjerenu buku koja je uznemirila susjede”, navodi se u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici.
Na nedavnom ročištu glavne rasprave Zvonko je priznao nedjelo i rekao da se osjeća krivim.
– Istina je da sam tog dana u svojoj kući imao proslavu krstitki pa sam doveo živi bend koji je zabavljao goste. Muzika je svirala tijekom noći i drugi dan ujutro kad je došla policijska ophodnja. Upozorili su nas da prekinemo pa smo to i učinili. Evo, obećavam vam da ubuduće budem sigurno pažljiviji – obratio se Zvonko prekršajnoj sutkinji.
Kao svjedok ispitan je i susjed Marijan koji je posvjedočio da je tog poslijepodneva zvao policiju jer se u susjedstvu čula preglasna glazba.
– Bilo je toliko glasno da sam se uplašio da bi to moglo potrajati cijelu noć. Policijska ophodnja odmah je stigla, ali i nakon njihova odlaska glazba nije prestala, pa sam ih opet zvao drugi dan. Tek tada su prestali s time – naglasio je Marijan.
Ako Zvonko u roku od šest mjeseci ponovi sličan prekršaj, završit će pet dana u zatvoru. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA