Na prosvjedu u Zagrebu i ugostitelji iz naše županije: Dajte nam da radimo!

U Zagrebu na prosvjedu ugostitelja i poduzetnika više je tisuća prosvjednika koji se ne slažu s aktualnim epidemiološkim mjerama i gospodarskim mjerama za spas djelatnosti koje ne smiju raditi. Među prosvjednicima je i nekoliko njih s područja Koprivničko-križevačke županije.

Glasno su izrazili svoje nezadovoljstvo i dizali transparente: “Zašto Hrvatska ne može biti gospodarski jaka?”, “Andrej, dosta je!”, “Reketa – u sve se miješa”, s karikaturom premijera Plenkovića s kuharskom kapom, samo dan nakon što je politika imenovala Martinu Dalić za šeficu Podravke.

FOTO: Index

Andrija Klarić, piše Index, vlasnik teretane koji je bio uhićen jer je otvorio teretanu 1. veljače rekao je:

“Divno je koliko nas se skupilo. Oni koji pričaju da se Hrvati ne mogu skupiti neka pogledaju ovo. Ono što nas treba okupiti je da konačno shvate da nam ne mogu uzimati slobodu. Bolest je opasna, ne sumnjam u to, mislim da moramo pozdraviti naše liječnike i sestre, molim vas jedan veliki pljesak za njih. Predlažem da političari svoje plaće daju njima i da se s njima zamijene pa da vidimo kako će onda biti. Jučer, kad sam bio na policiji, vidio sam da smo krasni ljudi, to su naši obiteljski prijatelji, susjedi, koji rade svoj posao, rade ga s velikom neugodnošću. Nije problem u njima koji moraju provoditi glupe zakone, nego u onima koji ih donose. Inspektori su mi sa suzama u očima zapečatili teretanu. I u DORH-u su krasni ljudi, dobri, ali moraju provoditi gluposti koje je napisao netko drugi”, rekao je Klarić, prenosi Index.

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika je rekao:

-Tražimo pravedno i pošteno obeštećenje za sve koji imaju veliki pad prihoda, a ne samo za one koji su zatvoreni. Tražim ukidanje parafiskalnih nameta i da članstvo u komorama bude dobrovoljno. Jutros sam pričao s ministrom Aladrovićem i tražio da dužnosnici primaju minimalnu plaću od 4000 kuna, Aladrović je zahvalio na prijedlogu i rekao da je to kvalitetan prijedlog i da će ga razmotriti – rekao je Oreščanin.

FOTO Index

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI