Na seminaru sudjelovalo sedam udruga

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga naše županije održala je seminar za voditelje i pjevače koji je uspješno završilo 20 polaznika iz sedam udruga:  Vokalni sastav Olala Koprivnica, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Delovi, KUD Rudar Glogovac, HPD Ferdo Rusan – Virje,  KUD Prigorje Križevci i KUD Stari graničar Cirkvena.  

– Cilj održavanja seminara prvenstveno je edukacija stručnih voditelja i pjevača u metodologiji rada i izvedbi djela folklorne baštine te osposobljavanje i usavršavanje članova i voditelja tamburaških orkestara i sastava uz upoznavanje s istinskim vrijednostima baštine i suvremenog, domaćeg stvaralaštva za tambure – kazali su organizatori i dodali da je jednodnevno opušteno, veoma zanimljivo i nadasve korisno druženje završilo izvedbama vokalnih i tamburaških polaznika te podjelom potvrda o sudjelovanju, a po prvi put svaki polaznik izveo je pjesmu svog mjesta iz kojeg dolazi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI