Na sjednici na rubu incidenta Skupnjak zaprijetio Horvatu: Spotrl te bum!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tekst: Ivana Dežić i Matija Dolenec

U prostorijama Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega koja je trajala više od pet sati i o kojoj će se dugo govoriti. Na samom početku održan je takozvani ‘aktualni sat’ na kojem su vijećnici uputili pitanja gradonačelniku, a zatim se krenulo s izglasavanjem odluka prema dnevnom redu. Situacija je eskalirala kod 19. točke koja je bila razmatranje financijskog izvještaja ‘Lukoma’.

Unatoč socijalnoj distanci, atmosfera je na Vijeću bila užarena

Naime, ludbreško komunalno poduzeće ‘Lukom’ je prema tom izvještaju u 2019. godini u gubitku čak 479 tisuća kuna što je, naravno, povuklo veliku raspravu. Treba napomenuti kako su vijećnici Lončarić, Žunko i Horvat na početku same sjednice tražili promjenu rasporeda točaka, kako bi ova točka bila razriješena ranije, no takva promjena nije prihvaćena, već je utvrđen dnevni red prema kojem je ova točka bila 19. od ukupno 22 točke.

Tijekom rasprave o financijskom izvještaju i uzrocima ovako velikih gubitaka došlo je do verbalnih uvreda i prijetnji vijećnika Petra Skupnjaka (HSS), pripadnika vladajuće većine, prema nezavisnom Goranu Horvatu koji je donedavno i sam bio zaposlenik Lukoma.

– Kod rasprave oko sporne točke javio sam se za riječ i rekao kako smatram da uprava Lukoma radi loš posao i da klub vijećnika Lončarić (HSLS), Žunko (nezavisni) i ja nećemo podržati izvješće. Nakon mene se za riječ javio vijećnik Skupnjak koji je rekao kako je dio duga napravljen jer sam ja bio na bolovanju kad sam radio u Lukomu te me s govornice počeo vrijeđati i prijetiti me kako ću dobiti batina. Kako ja već duže trpim pritiske i lažne optužbe te sam dobio i otkaz, nisam se dobro osjećao i odlučio sam napustiti sjednicu. Smatram ovakvo ponašanje i cijelu situaciju neprihvatljivom – rekao nam je Goran Horvat.

Goran Horvat je slučaj prijavio policiji

Same izjave Petra Skupnjaka s govornice i pokraj nje aludirale su da će doći do fizičkog obračuna u kojem će on istući vijećnika Horvata te mu se obratio riječima: Spotrl te bum!

Za komentar smo pitali i vijećnika Petra Skupnjaka koji je uputio ove prijetnje.

– Ne bih htio to puno komentirati, cijela je sjednica trajala pet i pol sati, ljudi su već bili nervozni i situacija je eskalirala. Vijećnik Horvat je u Lukomu dobio otkaz pa je on kao i ostatak oporbe cijelu sjednicu pomalo provocirao i na kraju se to dogodilo – kratko je komentirao Skupnjak.

Petar Skupnjak je svom kolegi vijećniku zaprijetio batinama

Na cijelu situaciju oglasio se i predsjednik kluba nezavisnih vijećnika i vijećnik HSLS-a Ivan Lončarić koji je osudio ovakvo ponašanje i vrijeđanje s govornice te dodao kako je predsjednik Vijeća to trebao ranije zaustaviti. Naglasio je i kako ovo nije prvi put da se ‘vladajućoj većini dozvoljava sve, dok se oporbenim vijećnicima uskraćuje riječ’.

S druge strane, vladajući su predbacivali oporbi da su na ovu sjednicu došli s namjerom da se izazove toksična atmosfera i nervoza. Tako je predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić zamjerio nezavisnom Mladenu Žunku što je u jednoj Facebook grupi, prema njegovom mišljenju, najavio sjednicu u militantnom tonu, na što mu je ovaj odgovorio da je on kao gradski vijećnik imao moralnu obvezu davati informaciju građanima Ludbrega.

Dubravko Bilić, gradonačelnik, branio je rezultat poslovanja Lukoma činjenicom da su u prošloj godini znatno narasla materijalna prava radnika Lukoma te da je to uzrok većih troškova poslovanja komunalne tvrtke.  

Foto Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI