Na Sjeveru obranili diplomski online: Željka i Šime pisali o uvođenju eura i stranim ulaganjima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako su se pohvalili sa Sveučilišta Sjever, studenti Šime Olivari i Željka Gaić Gotić prvi su studenti koji su imali priliku obraniti svoje diplomske radove na Sveučilištu usprkos tome što se već mjesec dana, prema Odluci Vlade, nastava na svim sveučilištima u Republici Hrvatskoj odvija na daljinu.

“Prve obrane provedene su na videokonferencijskom sustavu Google Meet Sveučilišta Sjever te su zadovoljile sve uvjete za održavanje obrane diplomskog rada”, kažu sa Sjevera i dodaju kako je Šime Olivari diplomirao na temu „Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj“, a Željka Gaić Gotić na temu „Utjecaj fiskalne politike na strana ulaganja“. 

Prorektor za nastavu i studentska pitanja izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša čestitao je diplomantima.

„Mi se stvarno trudimo napraviti sve što je u našoj moći da studenti što manje osjete ovu cijelu situacija koja nas je sve pogodila. Sljedeći tjedan nastavljamo s obranama diplomskih radova, a što se nastave tiče, ona se u oba Sveučilišna centra, u Varaždinu i Koprivnici – ističe prorektor Tropša, dodajući da su nastavu na daljinu u realnom vremenu najbolje prihvatili i studenti i nastavnici.

Na Sjeveru se ovako izvodi više od 61 posto planiranih kolegija (147/239) s trendom stalnog porasta. Preostalih 39 posto kolegija se izvodi kao nastava na daljinu putem LMS platformi.

Zahvaljujemo studentima, nastavnicima, vanjskim suradnicima na ovoj brzoj prilagodbi. Bez njihovog entuzijazma i pojačanog angažmana ne bismo bili toliko uspješni, navode sa Sjevera.

„Krenuli smo s pripremama i probama dva ranije, tako da se zapravo uopće nisam brinuo kako će sve proći. Posebno sam sretan jer je obrana bila javna, preko linka objavljenog na web-stranici pa je svatko tko je htio mogao se pridružiti. Vidio sam da su obrani prisustvovali i neki moji studentski kolege i na tome im hvala”, istaknuo je Šime Olivari.

Željka Gaić Gotić navela je kako je sve bilo odlično organizirano.

“U ovim sam izvanrednim okolnostima uspjela uspješno diplomirati, s obzirom da je moj dogovoreni termin od 16. ožujka u prostorijama Sveučilišta Sjever obustavila odluka Stožera Civilne Zaštite s obzirom na COVID-19 – istaknula je Željka.

FOTO Sveučilište Sjever

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI