Na suđenju klupske tajne na vidjelu: Kod trenerice na stanu desetak igračica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na suđenju bivšem direktoru Rukometnog kluba Podravka Marijanu Domoviću (62), bivšoj tajnici Ani Matišić (56) i rukometnom klubu kao pravnoj osobi održanom u srijedu na Općinskom sudu u Varaždinu, svjedočila je sadašnja trenerica druge ekipe Podravke Đurđica Zečević, bivši trener reprezentacije i trener prve ekipe Podravke Zdravko Zovko, sportski novinar Dražen Pinević te igračica Marija Krajačić.

Đurđica Zečević sucu Dejanu Repiću objašnjavala je detalje svog svjedočenja tijekom istrage od 3. rujna 2014. godine da je akontacije novca koje je dobivala od kluba morala pravdati računima koje je po povratku s putovanja predavala Ani Matišić.

Marijan Domović s odvjetnikom Krunoslavom Kunštićem

– Kad sam bila trenerica u omladinskom pogonu RK-a Podravka, bila sam zaposlena u tvrtki Podravka na poslovima referenta, a tada su kod mene u kući stanovale Kristina Franić i Marijana Tarle. Kod mene su stanovale i Čajkušić, Brajlo, Jukić, Čović, Halajdžić, Žderić i Kapitanović, a smještaj te djece kod mene plaćao je RK Podravka. Porez na tu stanarinu sam podmirivala jer sam imala sve prijavljeno. Poznato mi je da je RK Podravka pomagala tim djevojčicama koje su igrale i stanovale kod mene tako da su im kupovane knjige i školski pribor – ispričala je na sudu Đurđica Zečević i na pitanje potvrdila da je i njezina kći bila tajnica RK-a Podravka.

Novinar Sportskih novosti Dražen Pinević rekao je kako je RK Podravka plaćala smještaj i putovanja sportskih novinara koji su pratili klub.

– Kad sam odlazio na putovanja s RK-om Podravka, smještaj i prehranu nekad je plaćao klub, a nekad redakcija Sportskih novosti. Sportske novosti su dobivale poziv od RK-a Podravka i u tim je pozivima pisalo što je plaćeno, a što nije. Za RK Podravka nikada nisam ništa potpisivao, niti me tko tražio da potpišem – rekao je novinar Dražen Pinević. Bivša igračica Podravke Marija Krajačić nije imala ništa za dodavati zapisniku svog svjedočenja iz listopada 2014. godine, a negdašnji trener Zdravko Zovko o klubu je imao samo riječi hvale.

– RK Podravka je po mom mišljenju bio organiziran vrhunski, a klub bih mogao usporediti i po inozemstvu jer sam trenirao mnogo klubova. U vrijeme mog boravka nisam primijetio nikakve nepravilnosti, niti je bilo tko od mene tražio da napravim nešto što nije u skladu sa zakonom. Niti jedna mi se igračica nije požalila da joj nešto nije isplaćeno po ugovoru. Tko je vodio brigu o financijama kluba, ne znam niti sam u to ulazio – rekao je trener Zovko.

Podsjetimo, u dosadašnjem tijeku suđenja niti jedan svjedok nije izravno nikoga teretio izuzev bivše golmanice Elene Galkine koja je na prošloj raspravi održanoj u srpnju priznala kako joj je klub na ruke isplatio 7.500 eura. Marijanu Domoviću, Ani Matišić i RK-u Podravka sudi se za utaju poreza, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a optuženi su da su organizirali klupsko poslovanje i tako državu oštetili za 2,7 milijuna kuna neplaćenog poreza.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI