Na vidiku rješenje muka poduzetnika: “Moguće je spojiti obilaznicu i sporni odvojak”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

O problemu poduzetnika koji svoje radnje imaju u ulici M. P. Miškine u Ludbregu već smo pisali, no sad se za njih nazire i rješenje. Naime, odvojak nerazvrstane prometnice Pavleka Miškine koji vodi prema državnoj cesti  D2 (obilaznici) nema izlaz na glavnu prometnicu.

Radi se o slijepoj ulici gdje se nalazi nekoliko uslužnih objekata, a spajanje ove prometnice na istočnu obilaznicu mnogo bi pomoglo njihovu poslovanju. Njihove radnje nalaze se odmah do vrlo prometne obilaznice, ali do njih se mora doći okolo, ulaskom u grad, što, opravdano tvrde poduzetnici, odvraća mnoge potencijalne mušterije.

Spomenuta prometnica pod upravljanjem je Grada Ludbrega

Županijski vijećnik Reformista Krešimir Horvat iznio je zanimljiv prijedlog, ali i činjenicu koja bi mogla biti olakotna za rješenje ovih problema.

– Prema urbanističkom planu spajanje ovog odvojka s obilaznicom je moguće. Upravo je to naš prijedlog s kojim ćemo izaći pred gradsku upravu i Hrvatske ceste. Ovime bi se riješile muke poduzetnika čiji poslovni rezultati trpe zbog nedostupnosti prilaza. Moguće je napraviti spojnu cestu na kojoj bi ulaz bio samo iz smjera Varaždina zbog sigurnosti – rekao je Krešimir Horvat, predsjednik ludbreških Reformista. 

Spomenuta prometnica pod upravljanjem je Grada Ludbrega i prema Urbanističkom planu uređenja Ludbrega planirana je kao ‘ostale sabirne ulice i ostale ulice’ te je moguće njeno priključenje na istočnu obilaznicu, a realizaciju treba pokrenuti Grad Ludbreg uz suglasnost i uvjete nadležnog tijela, a to su u ovom slučaju Hrvatske ceste.

Krešimir Horvat

Tako je prema Pravilniku o uvjetima za projektiranje i izgradnju priključaka i prilaza na javnu cestu definirano da se spoj na javnu cestu može izvršiti ako postoji dovoljna preglednost koja se određuje prema priznatom tehničkom pravilu te da, ako na određenoj dionici javne ceste postoji potreba za izgradnjom više spojeva na javnu cestu s malim razmakom, u pravilu treba izgraditi samo jedan.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI