Na zgradi muzeja mijenja se krovište

U tijeku je zamjena krovišta na zgradi Muzeja grada Koprivnice. Dio je to projekta obnove zgrade muzeja, u kojem se provodi i energetska obnova zgrade u sklopu projekta reVITAlize. Obnova krovišta vrijedna je 600 tisuća kuna, a dio tog iznosa, 250 tisuća kuna, osiguralo je Ministarstvo kulture. Radovi bi trebali završiti do kraja listopada. Energetska obnova, pak, trajat će do kraja godine.

– U ovom trenutku obavljaju se elektroinstalaterski radovi nakon čega slijedi postavljanje grijanja. Također slijedi rad s dizajnerima i videoproducentima te ćemo do veljače imati gotovu muzeološku priču, a do kraja ljeta ćemo biti spremni predstaviti novi stalni postav Muzeja grada Koprivnice – kazao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice. Vrijednost radova energetske obnove je nešto veća od 1,8 milijuna kuna.

– Usudio bih se reći da desetljećima nismo imali tako veliko ulaganje u muzej. Ovime pokazujemo koliko nam je važna naša kulturna ponuda te tradicija i baština – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI