Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nabavljeno novo vozilo, najmlađe educirali o važnosti odvajanja otpada

Prošli četvrtak održana je završna konferencija projekta pod nazivom: „Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada“. Riječ je o projektu tvrtke Lukom d.o.o.Ludbreg, odobrenog u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Provedbom ovog projekta tvrtka Lukom d.o.o. obogatila je svoj vozni park kojim pruža usluge komunalnih djelatnosti svojim korisnicima za još jedno novo, moderno komunalno vozilo. Riječ je o komunalnom vozilu s nadogradnjom za odvojeno prikupljanje više vrsta otpada kako bi se još efikasnije preuzimao proizvedeni otpad na njegovu samom izvoru – kućnom pragu.

Direktorica tvrtke Spomenka Škafec naglasila je da je, osim moderniziranja voznog parka kroz nabavku ovog vozila, postoji i edukativni dio samog projekta koji je realiziran tijekom provedbe projekta. On se realizirao kroz posebno osmišljene edukativne radionice prilagođene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kojima ih se educiralo o važnosti pravilnog razvrstavanja otpada pa i korištenja biorazgradivog otpada za kućno kompostiranje, a sve kako bi se kroz takvo djelovanje i od najranije dobi stvorila kolektivna svijest o važnosti smanjenja proizvodnje otpada koji se odlaže na odlagališta. Sve provedene aktivnosti u ovom projektu osmišljene su s krajnjim ciljem da se već u prvoj punoj godini nakon provedbe projekta dođe do željenog rezultata od minimalno 150 tona manje odloženog otpada na odlagalište s obzirom na to da se pravilno sortirani otpad lakše može reciklirati i još jednom postati – sirovina.

Kroz podizanje svijesti javnosti o važnosti odvojenog prikupljanja otpada kroz odrađene projektne aktivnosti, može se očekivati da će se količina tako prikupljenog otpada kroz godine samo i povećavati, što i jest cilj kako Republike Hrvatske, tako i Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 1,12 milijun kuna, od čega Europska unija iz sredstava Kohezijskog fonda sufinancira projekt u iznosu od 964 tisuće kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI