Načelnica stopirala: Zasad ništa od gradnje novog vrtića u Đelekovcu!

Bivša đelekovečka vlast ugovorila je izgradnju novog vrtića s tvrtkom Grad-Mont u vrijednosti od osam milijuna kuna. Međutim, nova je vlast s nezavisnom načelnicom Larom Samošćanec, odlučila raskinuti ugovor s izvođačem radova zbog čega će mu isplatiti odštetu u iznosu od 75.000 kuna.

Načelnica Samoščanec potvrdila je da će se cijeli iznos isplatiti u ratama, što je djelomice već i učinjeno.

– Vrtić je prema ugovoru trebao biti izgrađen u tri faze, a mi smo ga raskinuli prije početka izvršavanja prve, koja bi koštala sveukupno oko milijun i sto tisuća kuna. U tom bi iznosu s oko 30 posto sufinanciranja sudjelovalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, no i bez obzira na to smatrali smo da je iznos koji bi Općina morala izdvojiti prevelik – kazala je Samoščanec.

Snimio Krešo Puklavec

Raskid ugovora s izvođačem ne znači da je Općina odustala od gradnje vrtića već da traži novi oblik financiranja, a opcija na koju računa nova đelekovečka vlast je financiranje iz europskih fondova.

– Surađujemo s Razvojnom agencijom PORA koja nam u svemu puno pomaže i to bih svakako naglasila. Iz agencije su nam ukazali na mogućnost da se prijavimo na natječaj u sklopu tzv. “mjere 7.4.1.” i tako osiguramo sredstva za cijeli projekt. Mislim da je isplativija opcija za Općinu da se plati odšteta, koja se u ovom slučaju nije mogla izbjeći, nego da se izgradnja vrtića velikim dijelom financira iz našeg proračuna, pogotovo ako postoji prilika da se u potpunosti financira iz europskih fondova – zaključila je Lara.

Prostori dječjeg vrtića u Đelekovcu mogu primiti do 20 polaznika, dok postoji interes za upis više djece, pa i za jaslički uzrast do tri godine, za koji trenutno nemaju uvjete. Također, vrtić trenutno nema ni svoju kuhinju, već je dijeli sa školskom. Projekt izgradnje novog vrtića prijavljen je na novi natječaj koji je otvoren do 30. rujna te iz Općine sad čekaju rezultate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI