Načelnik: Izgradnja vrtića najznačajniji je događaj u proteklih godinu dana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dan općine i blagdan zaštitnika Sv. Jurja mještani općine Sveti Đurđ ove godine proslavili su mirno i bez događanja. U potpunosti suprotno s normalnim stanjem, jer su mještani općine svake godine tim povodom pripremali nekoliko veselica i raznih događaja.

U protekloj godini najznačajniji događaj u općini bila je gradnja i otvaranje dječjeg vrtića Suncokret. Vrtić je veličine 750 kvadratnih metara te će ga pohađati stotinjak mališana. Devet milijuna kuna vrijednu investiciju sufinancirala su Ministarstva poljoprivrede i regionalnog razvoja uz Općinu.

Iz Općine javljaju kako se planira i novi komunalni dio s garažama, poslovnim prostorima i minitržnicom, dom za starije i nemoćne, reciklažno dvorište te rotor u Hrženici.

Općina je uključena u projekt aglomeracije kao i u projekt brzog interneta. Iz Općine su napomenuli kako su u proteklom razdoblju obnovili društvene domove te ulažu u vatrogastvo.

Načelnik Josip Jany

– Ordinacija opće medicine trebala bi uskoro krenuti s radom, dogovor je postignut te se treba ispuniti kvota od 1280 pacijenata – rekao je Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ.

Što se tiče sportskog života, u Svetom Đurđu imaju najbolju hrvatsku hrvačicu Ivu Gerić pa planiraju investirati u minidvoranu za trening hrvačica. Djeluje i  škola nogometa sa sto polaznika, a Općina pomaže svih pet nogometnih klubova. Od subvencija stanovništvu, podijeljena je pomoć roditeljima novorođene djece, darovi djeci za Svetog Nikolu, pomoći studentima, umirovljenicima, proizvođačima mlijeka i mještanima koji drže krmače. Učenicima su podijeljene radne bilježnice, plaćena je školska kuhinja, prijevoz, dodijeljene su nagrade najboljim učenicima, mentorima i vrhunskim sportašima te se sufinancira dječji vrtić i predškola.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI